23948sdkhjf

Vigtigt at bevare gamle biler

Ny formand for Motorhistorisk Samråd med politisk opsang.
Anders Nannerup, 43 år, Kastrup, er ny formand for Motorhistorisk Samråd (MhS). Anders Nannerup afløser Mads Thyregod, som lørdag 13. november på organisationens Årsmøde i Odense takkede af efter seks år i bestyrelsen - heraf fire år på formandsposten.

MhS er paraplyorganisationen for veterankøretøjer i Danmark.

Årsmødet var særdeles godt besøgt med 100 delegerede repræsenterende 77 klubber, der samlet har godt 31.000 medlemmer med interesse for motorhistoriske køretøjer. Inden Årsmødet var 64 klubber tilknyttet paraplyorganisationen Motorhistorisk Samråd.

- Det er særdeles glædeligt, at vi har fået 20 procent flere klubber med i Motorhistorisk Samråd. Jeg ser det som et tydeligt tegn på, at MhS nu for alvor er ved at være den motorhistoriske hobbys talerør overfor politikere, myndigheder og offentlighed, siger Anders Nannerup.

Han er til daglig direktør i den internationale Executive Search virksomhed, Stanton Chase International.

- Vi oplever i disse år en stigende interesse for bevarelsen af de historiske motorkøretøjer. Det er utrolig vigtigt, at vi også fremover frit men under ordnede forhold kan køre på vejene med vore køretøjer, og her er det blandt andet MhS, som skal være vagthund, så vi ikke bliver glemt eller kommer i klemme - heller ikke økonomisk - i lovgivningen, siger Anders Nannerup.

Veteraner er kulturarv

I foråret udtalte et enigt Folketing, at veterankøretøjerne er en vigtig og vægtig del af den danske kulturarv. En udmelding, som MhS har tænkt sig at holde politikerne på Christiansborg fast på.

Organisationen, med sloganet gårsdagens køretøjer på morgendagens veje, har det seneste år gennemgået store forandringer, hvor MhS blandt andet har fået et lønnet sekretariat. Den nye MhS-formand glæder sig over, at denne professionalisering af organisationen nu ser ud til at give resultat. En forandringsproces som Årsmødet ønsker skal fortsættes.

Udover Anders Nannerup består bestyrelsen af Henning Thomsen, Niels Jonassen begge genvalgt og nyvalgte Michael Almind, Bent Thomsen, Søren Jacobsen og Jan Bechmann.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11