23948sdkhjf

Staten taber milliarder på billeasing

Med udsigt til at op mod halvdelen af nye biler bliver leaset i nær fremtid, lægger såvel bilisternes organisation FDM og nybilforhandlernes brancheforening D.A.F. politisk pres på en omlægning af bilafgifterne.

D.A.F. har beregnet, at staten fra 2008 til 2009 har mistet fire milliarder kroner i registreringsafgifter på grund af leasing, da en lovændring lader leasingfirmaerne slippe med en lavere registreringsafgift. Det bekræftes af Skat, og alt tyder på, at beløbet vil stige i de kommende år, da leasingmarkedet vokser hastigt. Ifølge Danmarks Statistisk udgør leasing nu 30 procent af salget af nye personbiler.

Leasingselskaberne har også i nogle tilfælde mulighed for at få hele afgiften tilbage igen efter endt leasingperiode. Skattemyndighederne accepterer situationen, fordi man efter nederlag i Landsskatteretten og i EU er blevet tvunget til at indføre fordelene for leasingselskaberne. Taberne i spillet er private købere af nye biler, der står til store værditab, og staten, der går glip milliardindtægter.

I Skatteministeriet er skattedirektør Claus Johannesen ifølge Ebn.dk ærgerlig over, at man har tabt sagerne, og han er klar over, at staten mister milliarder i indtægt. Derfor overvejer man at ændre på afgiftssystemet.

FDM og D.A.F. mener, politikerne nu må rydde op med en storstilet afgiftsreform, der som minimum giver de private købere adgang til at få deres biler på samme afgiftsvilkår som leasingfirmaerne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078