23948sdkhjf

Bilsalg og leasing tordner i vejret

Der sælges fortsat rigtigt mange biler i Danmark. 13.583 nye personbiler blev indregistreret i oktober. Heraf var de 4754 leasede, og af disse blev var de 872 leaset af private. Dermed voksede det samlede leasingmarked med 78 procent og privatleasing med 64 procent sammenlignet med oktober 2009.

- Vi er vidne til en meget stærk udvikling på bilmarkedet i øjeblikket. Både de private forbrugere og erhvervsvirksomhederne køber nye biler i langt større omfang end sidste år, og med 124.350 solgte personbiler til og med oktober er markedet på vej mod et usædvanligt godt år, siger Bent Mikkelsen, adm. direktør hos De Danske Bilimportører.

Det er blandt andet den stigende interesse for leasing, der er med til at trække bilmarkedet fremad.

- Vi kan se, at både virksomheder og private for alvor har taget denne finansieringsform til sig. Især

for de private er det et forholdsvist nyt fænomen herhjemme, og selvom det i antal fortsat kun er en mindre del af de private bilkøbere, der vælger at lease, så er det et marked med meget kraftige vækstrater, der helt klart har været med til at understøtte den flotte udvikling i 2010. Derfor forventer vi også, at leasingbilerne vil få en stigende del af markedet i 2011, siger Bent Mikkelsen.

Varebiler knækker kurven

For anden måned i træk var der tocifrede vækstrater på varebilsmarkedet. Varebilssalget steg med 15 procent og det lover godt for det ellers så trængte segment.

- Det er meget positivt at varebilsmarkedet nu for alvor begynder at vise tegn på fremgang. 1280 solgte biler er fortsat et meget lavt niveau, og to måneder med vækst er ikke nok til helt at aflyse krisen, men fortsætter udviklingen i de kommende måneder, er det tegn på, at de små og mellemstore virksomheder igen har mod på at foretage investeringer, siger Bent Mikkelsen.

Lastbiler i fremgang

Også for de tunge køretøjer steg nyregistreringerne i oktober med hele 58 sammenlignet med samme måned sidste år. I alt blev der nyregistreret 232 nye lastbiler i oktober.

- Lastbilsmarkedet ser ud til at være i langsom bedring, efter at have været mere eller mindre underdrejet siden 2008. Selvom der fortsat er et forholdsvist beskedent antal nyregistreringer i oktober, så det positivt, at der nu er vækst, selvom 2010 generelt har været præget af tilbagegang på dette marked, siger Bent Mikkelsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078