23948sdkhjf

Mercedes har den reneste diesel

Resultatet af en omfattende eco-test udført af ADAC gav Mercedes-Benz førstepladsen som mærket med den reneste dieselmotor på markedet i Tyskland.

Modellen E350 CDI BlueTec med udstødningsefterbehandling, SRC (Selective Catalytic Reduction) fik det maksimale antal punkter, 50, når man alene måler udstødningens forurening, oplyser ADAC. Motoren er godkendt efter den kommende Euro6 norm.

ADAC vicepræsident med ansvar for teknik, Thomas Burkhardt, kom dog med lidt ris i den ellers så rosenrøde buket, da han udtalte, at han synes, det er synd, at motoren ikke er mere sparsom med dråberne, som andre dieselbiler i klassen. Men at SRC teknologien viser store fremskridt i udstødningsrensningen.

De bilmodeller, som fik de maksimale fem stjerner i testen, var VW Passat 1.4 TSi på gas, samt Toyota Prius 1.8 Hybrid og Honda Insight 1.3.

ADAC har undersøgt og testet mere end 1000 forskellige bilmodeller i syv forskellige klasser, men altså endnu ikke modeller med benzin- eller motorer alene med fem stjerner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079