23948sdkhjf

Taiwan har ambitioner som nyt bilproducerende land

Luxgen er navnet på det første selvstændige bilmærke, der bliver skabt i samarbejde med en stribe kendte leverandører.
Det første selvstændige bilmærke fra Taiwan, Luxgen, har ambitioner om at eksportere biler. Luxgen fejrede den internationale debut i Dubai sidste år.

- Vi ønsker at udnytte landets store erfaring inden for it-industrien, og vort mål er, at Luxgen skal sælges globalt. Vores biler bliver udstyret med alt det nye indenfor bilindustrien, udtaler Luxgen-chefen K. C. Hu til engelske medier.

Bilerne er udstyret med det såkaldte "Think ahead"-system, en teknologi, som er udviklet af det store lokale selskab HTC, der er godt kendt på vor side af kloden indenfor mobiltelefoner. Teknologien omfatter blandt andet onboard computer, og for første gang i bilindustrien "Think+", der kombinerer HTC’s smart teknologi med Windows Automotive Interface, der indeholder attraktive udviklinger såsom audio underholdning, telekommunikation, GPS navigation, sikkerhedssystemer, Eagle View, et 360 graders kamera, der advarer ved uforvarende vognbaneskift med mere.

HTC-chefen Peter Chou udtaler, at HTC er stolt over at være partner med Luxgen på de mange avancerede systemer, der skal gør bilkørsel mere sikker.

Vestlig kompetence

Luxgen har samarbejdet med kendte firmaer i den vestlige verden såsom svenske Autoliv om sikkerhed, PSA og Renault om motorer, transmissioner fra Aisin i Japan og chassis fra Magna i Østrig. ABS-bremsesystemer købes hos Delhi Corp. og turboer fra Garrett, begge USA. Der samarbejds med belgiske NHV om støj og vibrationer, og crashtest afklares med MIRA i Storbritannien.

Europa til sidst

De første forhandlere, som allerede er aftalt, bliver i Mellemøsten, Mellemamerika, Rusland, Kina og Sydøstasien, mens Europa kommer senere.

Luxgen opfatter sig selv som et luksusmærke, der blev etableret af Taiwan selskabet Yulong Group, som er aktive med forskning og udvikling indenfor områder såsom tekstilindustrien, it, finans, forlag med mere.

Yulong Gruppens bilaktiviteter dateres tilbage til 1953, og er vokset konstant lige siden med fabrikker i Taiwan, Kina og Filippinerne. Selskabet har fremstillet to millioner biler til de lokale markeder i samarbejde med Nissan, Mitsubishi, General Motors, Chrysler, Mercedes-Benz med flere, men Luxgen vil øge produktionen i de kommende år med landets eget nye bilmærke.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.536