23948sdkhjf

Forslag til nye projekter med elbiler

Energistyrelsen har netop indkaldt næste runde af ansøgninger om tilskud til forsøg med elbiler under forsøgsordningen for elbiler.
Som led i den energipolitiske aftale fra februar 2008 er der afsat i alt 35 millioner kroner til forsøg med anvendelse af elbiler i praksis. I denne tredje ansøgningsrunde uddeles cirka 11 millioner.

Formålet med forsøgene er at få belyst, hvordan elbiler fungerer ved forskellige anvendelser, hvilke barrierer der kan være for at udbrede elbiler, samt hvordan elbilen spiller sammen med elsystemet.

Tilskud kan også gives til tværgående analyseprojekter, eller projekter der understøtter gennemførelse af forsøgsordningen.

Tilsagn forventes givet til:

Større flådeprojekter med elbiler

Etablering af intelligent opladning af elbiler, der indgår i forsøgsordningen

Datalogger til biler, der ikke indgår i forsøgsordningen (elbiler, brintbiler og i begrænset antal diesel- eller benzinbiler)

Analyseprojekter vedrørende elbiler Erfaringsopsamling og formidling

Der vil i denne ansøgningsrunde være en ramme på i alt cirka 11 millioner kroner, fordelt med 8 millioner til elbilprojekter, 1,5 millioner til intelligent opladning og eksterne dataloggere samt 1,5 millioner kroner til analyseprojekter og erfaringsopsamling og – formidling. Den endelige fordeling vil afhænge af de indkomne projektforslag.

Ansøgningsfristen er den 24. januar 2011 kl. 9, og Energistyrelsen forventer at træffe afgørelse om tildeling af tilskud ultimo februar 2011.

Indkaldelsen, tildelingskriterier og det øvrige ansøgningsmateriale findes på Energistyrelsens hjemmeside, oplyser fuldmægtig Michael Rask, Energistyrelsen, og fuldmægtig Claus Lewinsky, Energistyrelsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11