23948sdkhjf

Ny trend: Bybudets drømmebil

Kombinationen praktisk stationcar og GTI’ens fart er en ny trend dette forår. Ford maser ST-effekt ned i Focus stationcar, Peugeot GT-muskler ned i 308 SW og Seat godt med Cupra-power i den mest rummelige stationcar.
Stationcars har vi jo altid haft. Og GTI’er har fornøjet os siden Volkswagens geniale indsprøjtnings-Golf fra 1976. Men kombinationen af den rummelige og den hurtige har indtil dette forår især været en Audi-specialitet: Tænk her især RS-udgaverne af Audi 4 Avant og Audi 6 Avant.

Men nu bliver hurtigtgående stationcars en af de tydeligste trends. Ford lancerer en ST-udgave af Ford Focus som stationcar, en bil med 250 hestekræfter som benziner og 185 som diesel. Peugeot kommer med en ny GT-version af 308 SW – den kommer i øvrigt også både som benzin med 205 hestekræfter og som diesel med 180. Og fra Spanien kommer Seat Leon stationcar med kraftværket Leon Cupra. Så er der pludseligt op mod 300 hestekræfter at køre pakker ud med.

Men hvis bilerne nu vitterligt skal bruges som budbil hos "Byens Hurtigste Pakker", er både forbrug og plads afgørende. Forbruget er, ifølge den officielle EU-norm, mellem op til knap 18 kilometer pr. liter i 308 SW på benzin. Men vil man holde farten oppe, men mase forbruget meget mere ned, har Peugeot et forslag: Nemlig samme 308 SW GT, men her med 180 hestes diesel. I den svarer forbruget til lige knap 25 kilometer pr. liter.

Et mål for god plads eller ikke er, om stationcaren kan rumme en mountainbike, når forhjulet er skruet af. Vi spørger hos importørerne – kan din power-stationcar det?

Fords Lene Dahlquist og Seats Jesper Stoltenberg-Mathiesen svarer prompte ja! Og det gør Hanne Langsig Sørensen fra Peugeot faktisk også – men tilføjer dog: "Helt ærligt – jeg har ikke prøvet!" Og lur os, om det samme ikke er tilfældet for de to andre.

Inden sneen, der måske aldrig kommer, er smeltet igen, kommer den første af de tre hurtigtgående til Danmark: Ford i februar/marts, Seat i marts/slutningen af marts og Peugeot i maj.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078