23948sdkhjf

Danish Masters Racing Festival gør klar

Det bliver på FDM Jyllandsringen i Silkeborg, at den danske sæson indenfor den historiske motorsport indledes med første udgave af Danish Masters Racing Festival, der er et helt nyt tiltag indenfor den historiske motorsport og det store interesseområde, som dækker gamle biler og motorcykler.
Arrangementet forener elementer fra de traditionelle træf med motorløb og andre aktiviteter på racerbanen, hvor de gamle køretøjer på to og fire hjul bliver brugt.

På den godt 2,3 kilometer racerbane vil der både lørdag og søndag være løb med historiske racerbiler fra perioden omkring anden verdenskrig og helt frem til starten af firserne. Det er standard- og sportsvogne, som mange kender fra deres barndom og ungdom. Godt 130 historiske biler ventes at komme til start og kæmpe skærm mod skærm i de forskellige klasser, hvor det bliver muligt at heppe på eksempelvis den kvikke sportsmodel, som naboen havde stående i indkørslen på villavejen i halvfjerdserne – men som ens forældre desværre aldrig fik købt.

Men Danish Masters Racing Festival bliver mere end traditionelt bilvæddeløb. Et nyt tiltag ved denne første maj-weekend bliver et klassisk sprint. Her starter deltagerne en ad gang, og så er det kampen mod stopuret, der gælder. Ved løbsweekenden vil man også kunne opleve henved 50 klassiske racermotorcykler kæmpe på banen.

Motorsporten bliver suppleret med aktiviteter udenfor racerbanen, blandt andet bil- og stumpemarked, træfplads for mærkeklubber samt udstilling fra firmaer, som servicerer entusiasterne med hang til gamle køretøjer på to og fire hjul.

Danish Masters Racing Festival arrangeres i et samarbejde mellem DTC Motorsport A/S og Historisk Motor Sport Danmark, mens den sportslige afvikling blandt andet sker i samarbejde med Aarhus Automobil Sport og Aarhus Motor Klub.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094