23948sdkhjf

Eddie kæmper: Vil gerne ansætte en autolakerer

Der skal hårdt arbejde til, når man starter et firma i finanskrisen. Eddie’s autolakering i Vojens er eksemplet på, det kan lade sig gøre. Og nu vil Eddie Hvingel videreudvikle lakereriet.
Eddie’s Autolakering i Over Jerstal ved Vojens er resultatet af en længerevarende drøm. Ejeren Eddie Hvingel overtog et eksisterende lakereri i 2012. Mens der var stille i 2013 og det meste af 2014, ser kurven ud til at være vendt. Der er mere end nok arbejde til én mand, men der mangler lidt, før det kan beskæftige to. Men Eddie Hvingel håber, det snart kan lykkes at få lidt ekstra kunder ind.

- Det er ikke nemmere at konkurrere med priser herude. Derfor kræver det, at man får lavet noget ordentlige aftaler. Jeg lejer mine lokaler af Over Jerstal Autohandel, og de er også min største kunde. Det går dem godt i øjeblikket, og derfor får jeg mere at lave. Men jeg prøver også at være opsøgende og skaffe flere kunder den vej, siger Eddie Hvingel, der udover sin store kunde prøver at sprede risikoen på en masse mindre firmaer.

- Jeg har mange små værksteder fra Vojens og Haderslev, der kommer her. Jeg overlevere på, at blive anbefalet til andre, så det er ensartet kvalitet frem for alt, siger han.

Der er plads til en ekstra kabine, men det kræver mere arbejde.

- Jeg håber snart at kunne ansatte en ung mand, måske på deltid, siger Eddie Hvingel.

Ser kun på prisen

I dag har Eddie’s Autolakering kun en kabine, og hører dermed til blandt de små lakererier. Det gør det svært at kæmpe med de store, og dermed også svært ved at opnå rabatter ved materiale køb. Og i dagens Danmark ser kunderne kun på prisen, og derfor er det hårde vilkår at konkurrere under, lyder det.

- Vores leverandører præsenterer ofte maling, der kan gør det lidt bedre og hurtigere til en lidt højere pris. Og selvom jeg som fagmand gerne vil bruge disse produkter, så efterspørger markedet det ikke. Jeg er afhængig af private kunder også, og de siger, det bare skal være billigt, siger Eddie Hvingel, der, undtagen en kort afstikker til entreprenørbranchen, har været autolakerer i 22 år.

Bror er konkurrent

Det er en smule specielt i familien Hvingel. For Eddies bror har nemlig også et autolakereri i Vojens, og dermed er de to i princippet konkurrenter. Men sådan ser de det trods alt ikke, og der opstår ikke en familiefejde over brugen af klarlak.

- Vi har en aftale om, at vi ikke går efter hinandens kunder. Min bror har et større værksted, hvor vi kører et samarbejde, og har ofte travlt på forskellige tidspunkter. Derved kan vi hjælpe hinanden, siger Eddie Hvingel, der tidligere har været ansat hos sin bror, men nu gerne ville prøve sig selv af.

- Det ville være åndsvagt at bekrige hinanden, uddyber han.

Selvom det er hårdt at være lille, frygter Eddie Hvingel ikke for, at kabinen i Over Jerstal skal stå tom.

- Jeg er glad for, jeg kan et efterspurgt håndværk. Der skal nok være arbejde til os alle, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078