23948sdkhjf

Tv-visning i bilhuset kræver tilladelse

Når man som bilforhandler, værksted og lignende viser DR, TV2 News og andre danske eller udenlandske kanaler på en skærm til kunderne, skal man have en aftale med Copydan Erhverv. Det skyldes, at tv-programmerne er beskyttede som værker i henhold til Ophavsretsloven, påpeger chefjurist Nils Suhr Andersen, Bilbranchen under DI.

Ifølge Ophavsretsloven må man ikke gengive tv offentligt – altså vise det uden for en privat husstand – hvis ikke man har en aftale med dem, der har produceret indholdet på tv-kanalerne. Copydan Erhverv repræsenterer rettighedshaverne, og fungerer således som én central indgang til de rettigheder, man har brug for, oplyser Nils Suhr Andersen.

Man får disse rettigheder ved at indgå en aftale med Copydan Erhverv, der blandt andet omfatter DR og TV2’s kanaler, en lang række nabolandskanaler og kommercielle tv-kanaler.

Aftalen er baseret på det antal, og den størrelse skærme, som virksomheden har. For eksempel koster det 488 kroner per måned, hvis man på en 40 tommers skærm viser samtlige kanaler fra DR og TV2 og en lang række kanaler fra udlandet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063