23948sdkhjf

Nyt skridt i kampen mod indbrud og tyveri hos bilforhandlere

Til et velbesøgt forhandlermøde i tirsdags den 20. januar i Aabenraa blev der diskuteret og udvekslet erfaringer om, hvordan man får sat en stopper for de mange indbrud hos de danske bilforhandlere.
Blandt deltagerne var indehaver af Kraft Biler, F&P, en sikringsekspert og politiinspektøren for Sydøstjyllands Politi, Steen Edeling.

Autobranchen har længe været plaget af tyverier af alt fra airbags til katalysatorer. Fokus på problemet skal skærpes, og antallet af indbrud skal bringes ned. For at komme problemet til livs holdt AutoBranchen Danmark et møde i Aabenraa, hvor både bilforhandlere, politiet og forsikringsbranchen udvekslede erfaringer og kom med gode råd om at undgå tyverier.

Indehaver af Kraft Biler, Jon Slot Hansen, kom på mødet med et stærkt oplæg og fortalte, at forhandleren så sent som den foregående dag havde haft indbrud i forretningen. Kraft Biler har video-overvågning af deres plads og forretning og kunne på mødet fremvise videooptagelser af tyveriet.

- Videooptagelserne taler for sig selv. Tyvene er dybt professionelle, og de ved, hvad de går efter. Kraft Bilers oplevelse beviser, at videoovervågning i sig selv ikke er nok til at skræmme tyvene. Overvågning er kun én blandt flere egnede sikkerhedsforanstaltninger, hvor erhvervsnabohjælp, belysning og vagter også kan være med til at sikre bilforhandlernes pladser, vurderer adm. direktør i AutoBranchen Danmark, Jens Brendstrup.

- Jeg er overbevist om, at vi skal bekæmpe disse tyverier ved at videndele i branchen og samarbejde med politiet og forsikringsbranchen. Man kan måske ikke helt undgå tyverier, når forhandlerne har værdifulde varer stående udendørs om natten, men man kan helt klart minimere antallet.

Det var meget positivt, at både Forsikring & Pension og politiet havde valgt at stille så talstærkt op til mødet. Det signalerer, at de tager branchens problemer alvorligt, oplyser AutoBranchen Danmark.

Politiet fremhævede, at erhvervsnabohjælp har en dokumenteret effekt som forebyggelse mod indbrud og tyverier.

- Jeg er særlig glad for, at politiet kom med gode råd til at forhindre indbruddene og samtidig lyttede til forhandlernes oplevelser. Nu er det vigtigt, at der fra politisk hold sættes fokus på problemet, så politiet kan få de fornødne ressourcer til at gå mere aktivt ind i kampen mod tyverierne, siger Jens Brendstrup.

Hårdt ramt

Forhandlerne er særligt hårdt ramt langs motorvejen i Syddanmark, Trekantsområdet og på Fyn. Det er netop det, der ligger til grund for placeringen af forhandlermødet i Aabenraa.

På opfordring fra bilforhandlerne planlægger AutoBranchen Danmark at holde et tilsvarende arrangement i Københavnsområdet, hvor visse områder også ofte oplever mange tyverier.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062