23948sdkhjf

Fisker tilbagekalder tusindevis af biler med dør-defekt

Problemer med defekte døre har tvunget Fisker Inc. til at tilbagekalde 8.204 biler i USA.

Udfordringerne står tilsyneladende i kø for den amerikanske bilproducent Fisker med danske Henrik Fisker i spidsen. 

Ikke nok med at selskabet i sidste uge måtte søge om konkursbeskyttelse, så skal Fisker nu tilbagekalde 8.204 biler af modellen Ocean SUV i USA grundet en defekt i de ydre dørhåndtag, der kan sætte sig fast. Det har landets Nationale Administration for Motorvejssikkerhed slået fast.

De danske forhandlere, som fortsat sælger Fisker Ocean bør måske overveje, om det ikke vil være klogest at sætte salget på standby i Danmark også René Tønder, Analytiker i konsulenthuset AutoInc

Det er endnu uvist, hvorvidt de defekte døre kræver en fysisk tilbagekaldelse, eller om problemet kan løses gennem software-ændringer. Som følge af udmeldingen fra de amerikanske sikkerhedsmyndigheder har Fisker indstillet salget af Ocean SUV hos alle sine tilbageværende officielle udsalgssteder, også uden for USA. 

Forhandlere bør overveje salgsstop

Fisker har lukket sin afdeling i Taastrup, men hvilken betydning udmeldingen fra USA får for andre danske forhandlere af Fisker er endnu uafklaret. Analytiker René Tønder fra konsulenthuset AutoInc vurderer dog, at der muligvis kan være smart at stoppe salget, ligesom de officielle udsalgssteder, selvom tilbagekaldelsen kun er påkrævet i USA:

- De danske forhandlere, som fortsat sælger Fisker Ocean bør måske overveje, om det ikke vil være klogest at sætte salget på standby i Danmark også, indtil en løsning på problemet er fundet, skriver han på LinkedIn.

Analytikeren spekulerer i, om forhandlerne kan risikere at sidde med det juridiske ansvar, da problemet er kendt. Dog understreger han, at han ikke kan give en håndfast juridisk vurdering eller rådgivning.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.25