23948sdkhjf

De Danske Bilimportører skifter navn

Brancheorganisationen, De Danske Bilimportører, skifter navn til Mobility Denmark som et led i at omfavne de store forandringer i branchen og nye medlemmer i foreningen.

De Danske Bilimportører, der gennem 84 år har repræsenteret den autoriserede bilbranche i Danmark, skifter navn til Mobility Denmark. Det nye navn har til formål at rumme de store forandringer, som fylder i både organisationen og i branchen.

- Bilen er en central del af vores liv og friheden i vores hverdag og samtidig en vigtig nøgle til at nå vores klimamål. Vores branche er under stor transformation på flere niveauer, og der er fart på. Det er vores ambition at vise vejen frem og bidrage til nye mobilitetsløsninger. Derfor er det også naturligt, at vi skifter navn, siger Mads Rørvig, adm. direktør i Mobility Denmark.

En voksende organisation

Skiftet kommer oven på en periode, hvor organisationen er vokset og har fået flere typer af virksomheder i medlemsskaren, herunder finansierings- og leasingselskaber samt ladeoperatører. Organisationen forventer, at der er flere nye medlemsgrupper på vej, og at den samlede medlemssammensætning skaber gode forudsætninger for at finde de bedste løsninger til at understøtte danskernes behov for mobilitet.

- I dag er det lige så let at dele, lease, abonnere, og leje som at eje. Og vi kan lige så let bestille bilen på mobilen som hos forhandleren. Når vi skifter til el og nye former for mobilitet, bidrager vi samtidig til den grønne omstilling. Vores organisation skal rumme alle de forskellige muligheder. For i sidste ende handler det om at bringe mennesker og varer fra A til B på nye måder. Det handler om mobilitet, siger Mads Rørvig, adm. direktør i Mobility Denmark.

Vores organisation skal rumme alle de forskellige muligheder. For i sidste ende handler det om at bringe mennesker og varer fra A til B på nye måder. Det handler om mobilitet Mads Rørvig, adm. direktør i Mobility Denmark

Mobility Denmark har 25 importørmedlemmer, der dækker ca. 100 pct af markedet for nyvognssalget af personbiler, varebiler og lastbiler. Derudover har man mange af de største aktører indenfor leasing og anden finansiering af nye biler. I afdelingen for energi har man lige nu Norlys, Viggo Energy, E.On Drive, Monta og OK.

Organiseringen af bilimporten går helt tilbage til begyndelsen af det 20. århundrede, da bilerne gjorde deres indtog i Danmark. Selve organisationen blev stiftet i 1940 og hed den gang Sammenslutningen af Automobil-Fabrikanter og Importører. Indtil foråret 1997 hed DBI “Automobil Importørernes Sammenslutning”.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126