23948sdkhjf

Energiselskabet OK køber halvdelen af kriseramte Coop

Slægtskabet mellem dagligvarekæden Coop og energiselskabet OK styrkes med OKs opkøb.

Den kriseramte dagligvarekoncern Coop får ny majoritetsejer.

Det er konklusionen efter seks måneders forhandlinger med energiselskabet OK, som nu overtager halvdelen af Coop med en stor pengeindsprøjtning.

Det skriver Coop Danmark, der står bag butikskæderne SuperBrugsen, Kvickly og 365 discount, i en pressemeddelelse.

Energiselskabet skal forsøge at sikre koncernens fremtid ved sammen med Coop amba, andelsforeningen bag Coop Danmark, at tilføre en investering på to milliarder kroner.

Mens OK får halvdelen af ejerskabet, kommer det også til at få bestemmende indflydelse. Afhængigt af udviklingen kan ejerandelene komme til at variere, skriver Coop.

- Aftalen sikrer ro om Coop Danmarks økonomi -- og dermed også om de mange OK-stationer, ladestandere og vaskehaller, som i mange tilfælde ejes og drives på franchisebasis af Coop Danmark eller de selvstændige brugsforeninger, siger OK-topchef Michael Løve.

Aftalen sikrer ro om Coop Danmarks økonomi -- og dermed også om de mange OK-stationer, ladestandere og vaskehaller, som i mange tilfælde ejes og drives på franchisebasis af Coop Danmark eller de selvstændige brugsforeninger Michael Løve, CEO, IK

Han har en fortid som direktør for blandt andet Netto og SuperBrugsen. og hentede desuden den tidligere ehandels-direktør i Salling Group, Thor Skov Jørgensen, ind som ny CFO  i OK i januar 2023.

I aftalen medfølger også, at Kræn Østergaard Nielsen træder tilbage som Coops topchef.

Der har de seneste år været stor uro omkring Coops økonomi, der blandt andet førte til et rekordunderskud på 628 millioner kroner i 2022. I kølvandet på det historiske regnskab blev der også nedlagt stillinger i massevis i forsøget på at styrke konkurrenceevnen. Ifølge Børsens oplysninger kommer underskuddet for 2023 til at ligge tæt på niveauet fra rekordåret.

De endelige tal bliver efter planen offentliggjort 20. april.

Aftalen mellem Coop amba og OK skal endeligt godkendes på Coop ambas landsrådsmøde fredag 19. april.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078