23948sdkhjf

Brugtmarkedet buldrer fortsat derudaf

Omsætningen af elbiler satte alle tiders rekord i februar. Samtidig har priserne stabiliseret sig. Prisudviklingen på flere måder positiv, lyder konklusionen fra Bilbasens analytiker, Jan Lang.

Der blev i februar foretaget 48.622 transaktioner på brugtbilmarkedet. Det er en stigning på 8,1 procent sammenlignet med februar 2023, og dermed er den samlede omsætning i årets første to måneder 1,8 procent højere end de første to måneder sidste år.

Det fremgår af Bilbasens markedsrapport for februar. Desuden viser tallene, at omsætningen af elbiler satte alle tiders rekord med 6.431 styk, hele 122 procent højere end februar 2023.

- Det er i øvrigt interessant, at hvor Tesla dominerede brugtbilmarkedet i starten af 2023, så er salgene nu bredt ud over langt flere mærker og modeller, lyder det fra Bilbasens analytiker, Jan Lang.

Han peger desuden på, at prisudviklingen på flere måder var positiv.

- De massive prisfald, der prægede januar måned, fortsatte ikke i februar. Selvom de brugte biler fortsat bliver billigere, men ikke i et omfang som de sidste seks måneder, siger Jan lang.

Det generelle prisindeks (H1 2015=100) er nede i 90,1 (90,6 i januar), og elbilerne er i 69,1 (69,5 i januar).

- Fra et forhandlerperspektiv er det på samme måde positivt, at liggedagene faldt fra 46 til 45 dage i snit for de 50 mest solgte, og isoleret for elbilerne faldt liggedagsgennemsnittet fra 31 dage i januar til 29 dage i februar. Samlet indikerer nøgletallene mere stabile tider på brugtbilmarkedet, og dét kvitterer forbrugerne ved at købe mange brugte biler, lyder vurderingen fra Jan lang.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109