23948sdkhjf

Bitter direktør for leasingfirma kærer konkurskrav

Skattestyrelsen og Motorstyrelsen rejser millionkrav mod Leasing Partner, hvor direktøren finder konkursbegæringen urimelig.

Det har ikke været muligt for  leasingfirmaet Leasing Partner i Aabenraa at få henstand. Så derfor er firmaet nu taget under konkursbehandling, efter at Skattestyrelsen har rejst et krav på 40 mio. kr. Det skriver MobilityWatch

Skattestyrelsen mener, at firmaet i 2019 og 2020 har forbrudt sig mod regler for leasing og kræver fuld registreringsafgift af ”et antal biler”, ligesom Leasing Partner også er blevet bedt om at betale moms tilbage for andre biler.

Ifølge Leasing Partner har firmaet anmodet om henstand for flere måneder siden. Men Skattestyrelsen har fastholdt kravet, der i forhold til selskabets egenkapital på 12,3 mio. kr. i seneste 2022-årsregnskab gør en konkursbegæring uundgåelig.

Ifølge MobilityWatch mener Leasing Partner, at eventuel henstand givetvis ville resultere i, at kravet kunne trækkes tilbage, og at firmaet altid har stræbt efter at køre en ordentlig og redelig forretning og altid har betalt skat, moms og afgifter punktligt og til tiden. Leasing Partners adm. direktør kalder sig selv forbitret og at konkursen er urimelig og fremtvungen, og at ledelsen derfor vil kære konkursdekretet.

På Trustpilot får firmaet høj score af mange tilfredse kunder. 

Af årsregnskabet fremgår det, at Leasing Partner i andet halvår af 2022 har været udsat for underslæb på ca. 1,8 mio. kr. begået af et tidligere ledelsesmedlem, der nu er politianmeldt.

Også Motorstyrelsen har, ifølge regnskabet, rejst krav mod Leasing Partner på 812.000 kr. for betaling af fuld registreringsafgift for tre køretøjer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125