23948sdkhjf

Bilkæmpe sætter rekord i salg og indtjening

Rekordåret for bilkoncernen Stellantis skyldes blandt andet en stigning i salget af elbiler på verdensplan

Bilkoncernen Stellantis havde en rekordhøj indtjening sidste år.

Overskuddet endte på 18,6 milliarder euro, hvilket svarer til 138,7 milliarder kroner.

Det viser selskabets årsregnskabet, der blev offentliggjort torsdag.

Koncernen står bag flere populære bilmærker som Citroën, Peugeot, Opel og Fiat.

Stellantis satte også salgsrekord, og omsætningen gik frem med seks procent sammenlignet med året forinden til 189,5 milliarder euro.

Bilkoncernen oplevede især fremgang i salget af elbiler, der voksede med 21 procent på verdensplan sidste år sammenlignet med 2022.

I Europa steg salget af biler med seks procent, og det var særligt modellerne Fiat  Ducato, Opel Corsa og Peugeot 2008, der var populære.

Salget gik derimod en smule tilbage i Nordamerika, efter at tusindvis af ansatte i bilindustrien i USA strejkede i seks uger.

Strejken resulterede i et omsætningstab på 3 milliarder euro ifølge AFP.

- Dagens rekordresultater er et bevis på, at vi er blevet en ny global frontløber i vores branche, og at vi fortsat vil være modstandsdygtige, selv om vi ser ind i et turbulent 2024, siger topchef Carlos Tavares i regnskabet.

I 2024 regner Stellantis med at salget - især af elbiler - vil blive udfordret af "makroøkonomiske og politiske faktorer". Det siger finansdirektør Nathalie Knight ifølge AFP. Hun sagde vediere, at Stellantis forbereder sig på et vanskeligt år med højere global produktion af køretøjer, der vil tynge priserne og være præget af uforudsigelige prissætninger.

Stellantis er en fusion af det franske bilselskab Groupe PSA og italienske Fiat Chrysler Automobiles, der slog sig sammen i 2021 og har i alt 16 bilmærker i folden.

Stellantis' biler importeres herhjemme af K.W. Bruun.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094