23948sdkhjf

au2parts- direktør: Færre værksteder om fem år

Seks branchefolk giver deres bud på, hvordan branchen ser ud om fem år. Her Asger Poulsen, adm. direktør hos au2parts.

Asger Poulsen,
adm. direktør hos au2parts

Q: Hvordan er ejerskabet til den bil, du kører om fem år?
A: Vi ser en stor stigning i andelen af leasing på grund af usikkerheden forbundet med elbilernes teknologi. Og så giver leasing nogle skattemæssige fordele. Så baseret på den udvikling, er det sandsynligt, at min bil tilhører et leasingselskab.

Q: Hvilket drivmiddel kører din bil på om fem år?
A: Hvor leasing er politisk påvirket, så er valg af drivmiddel stort set udelukkende politisk styret. I øjeblikket er mere end en tredjedel af nyregistreringerne elbiler, og der er grund til at tro, at denne andel vil vokse markant, når prisen på batterierne falder og rækkevidden øges. Om fem år vil jeg dog tro, at teknologien og batteripriserne gør, at jeg også vil køre elbil, om ikke før.

Q: Er der flere eller færre uafhængige værksteder om fem år og hvorfor?
A:Antallet af frie værksteder har været faldende gennem mange år. Jeg forventer, at denne udvikling vil fortsætte. Der stilles større og større krav til teknik og diagnose, hvilket nogle mindre værksteder får svært ved. Til gengæld ser vi allerede nu, at de tilbageværende frie værksteder bliver større og ofte vil indgå i større eller mindre kæder, hvor man har adgang den nødvendige ekspertise og specialværktøjer. 

Q: Hvor høj er registreringsafgiften om fem år?
A: Det spørgsmål bør du nok stille til politikerne, men jeg tror, at en del af afgiften vil blive omlagt til roadpricing.

Q: Er der flere eller færre ansatte i den danske autobranche om fem år og hvorfor?
A: Jeg tror desværre, at der vil være færre ansatte. Dette skyldes ikke nødvendigvis, at opgaverne og arbejdet ikke findes, men desværre at det er blevet vanskeligere at tiltrække unge mennesker til og der er andre brancher, der henter dygtige mekanikere fra værkstederne med løfter om højere lønninger.

Q: Hvor mange nul-emissionsbiler er der på de danske veje om fem år? Og i 2030?
A: Seneste forudsigelse siger, at der vil være op mod 1,4mio. elbiler i Danmark i 2030, men det er helt styret af politikernes afgiftsbeslutninger og udviklingen i priserne på batterierne. Vi mangler at se billige elbiler med en ok rækkevidde. Men hvis det kommer, inden afgifterne sættes op, så er 1,4 mio. elbiler bestemt ikke urealistisk.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063