23948sdkhjf

LEDER: Skorstensgaard viser nye muligheder for frie værksteder

DER SKER MANGE nybrud i bilbranchen netop nu. Den seneste udvikling i denne uge er, at værkstedskæden Skorstensgaard skal være mærkeværksted for Nic. Christiansen Gruppens kinesiske mærke, BYD.

DET ER EN spændende udvikling for de frie værksteder. For det viser, at der opstår nogle nye muligheder i disse år, hvor mange ting i bilbranchen er kastet op i luften og skal lande på ny.

FOR EN IMPORTØR som Nic. Christiansen og et mærke som BYD, giver det rigtig god mening at opfinde et nyt og billigere setup end det vi kender fra de traditionelle mærkeværksteder. BYD har ønsket et stærkt forhandlernetværk. Men de vil ikke bære omkostningerne til et stort netværk af dyre mærkeværksteder. Derfor giver kompromisset med relativt få forhandlere og en række billigere serviceværksteder god mening.

MANGE BILKØBERE ER klar på at køre 100 kilometer for at købe en ny bil. Men de vil ikke køre nær så langt, når bilen skal serviceres, for værkstedsbesøget skal passe ind i en travl hverdag. Men slutkunden er formentlig ligeglad med, hvad værkstedet hedder og om der er fine klinker på gulvene. Så længe mekanikeren har den viden og det udstyr, som opgaven kræver. Derfor kan det mere fintmaskede netværk af serviceværksteder godt bestå af billigere alternativer i form af frie værksteder.

DEN "NYE" OPFINDELSE med at bruge frie værksteder som mærkeværksteder er opstået af nødvendighed. Når Tesla både er i stand til at producere bilerne billigere end andre bilproducenter og samtidig springer både importør- og forhandlerleddet over, så skal konkurrenterne tage sig voldsomt sammen for at få omkostningerne til distribution af biler ned. Ellers kan de ikke konkurrere.

DET KAN GIVE nogle muligheder for de frie værksteder. Men hvis man som frit værksted vil gøre sig forhåbninger om at blive mærkeværksted for et nyt mærke, så vil det kræve, at man er med i en værkstedskæde, hvor der er en høj grad af professionalisme og ensretning, så bilmærket kan være sikker på, at kunderne får præcis den service, som mærket ønsker.

Den "nye" opfindelse med at bruge frie værksteder som mærkeværksteder er opstået af nødvendighed

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096