23948sdkhjf

Året der kommer: Dæk Specialister fylder 100 år

Dæk Specialisternes Landsforening kan som Europas ældste Dæk Specialist forening fejre 100 års jubilæum i 2024. Et år hvor formand Erik Neuberg Rasmussen forventer, at især købere af elbiler skal rådgives om køb af de rigtige dæk

I 2024 kan Dæk Specialisternes Landsforening, som i øvrigt er Europas ældste Dæk Specialist forening, markere sit 100-års jubilæum og året igennem vil dette blive et gennemgående tema med forskellige historiske tilbageblik. Men selv om man har nogle år på bagen, så er der ingen grund til stilstand eller hvile på laurbærrene. Vi håber, at flere vil melde sig ind i DSL og bidrage til samarbejdet om bilens vigtigste sikkerhedskomponent, dækket.

Elbiler kræver mere

Elbilerne er kommet for at blive og vigtigheden af også at bruge de rigtige dæk til årstiden til disse meget tungere køretøjer, er et fokusområde som fagfolk i endnu højere grad skal have grundigt kendskab til. Kunderne skal vejledes grundigt og korrekt og det nytter ikke blot at fokusere på prisen, for sikkerhed og kvalitet koster, og reelt set udgør de rigtige dæk kun en bagatel af bilens pris, og burde have førsteprioritet.

Når der arbejdes med dæk og fælge, kræves der ikke en autorisation, hvilket man jo kun kan undre sig over Erik Neuberg Rasmussen, Dæk Specialisternes Landsforening

Branchevejledning

Når der arbejdes med dæk og fælge, kræves der ikke en autorisation, hvilket man jo kun kan undre sig over. DSL har sammen med specialister fra dækbranchen udviklet hjemmesiden ”Branchevejledning for arbejde med dæk og fælge” – et værktøj som er under stadig udvikling – og som frit kan benyttes af alle. Målet er at medvirke til, at alle som arbejder på dette område udfører opgaverne fagligt korrekt og dermed sikrer sig selv og kunderne på bedst mulige måde. Men dette værktøj kan naturligvis ikke stå alene og derfor er DSL gået skridtet videre.

Uddannelse og udvikling er vejen frem

I 2023 blev en dækuddannelsespakke en realitet og et bevis på et solidt samarbejde i dækbranchens foreninger og med Dækspecialisternes Leverandørsektion, som både har budt ind med faglige kompetencer og topmoderne udstyr. Uddannelsen er nu endnu mere end tidligere blevet en velfunderet og vigtig del af foreningens værdipakke. Også i 2024 vil tilbuddene blive yderligere udbygget, så endnu flere kan få glæde af de fordele som gives til såvel eksisterende som nye medlemmer i Dæk Specialisternes Landsforening. Og forventningen til det nye år er, at medlemskredsen vil vokse, medvirke til foreningens konstante udvikling og blive yderligere styrket til at være en gældende faktor i en omskiftelig branche.

Artiklen er en del af temaet ÅRET DER KOMMER 2024.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094