23948sdkhjf

LEDER: Endnu et vildt år venter

Selvom der kan opstå store begivenheder, som vi lige nu har svært ved at forestille os, så er der helt sikkert tendenser fra 2023, som også vil række ind i det nye år. 

NÅR MAN KIGGER frem mod et nyt år og skal forsøge at forudsige, hvad der kommer til at ske, så kan man let komme til at tage udgangspunkt i det år, som vi netop er gået ud af. For hvorfor skulle det ikke bare fortsætte?

MEN HVEM HAVDE forudset Corona-pandemien, krigen i Ukraine, forsyningskrisen og den voldsomme inflation? Det er alt sammen store begivenheder, som ramte os ud af det blå og som overraskede de fleste. Sådanne begivenheder kan også ramme os i 2024.

SELV OM DER kan opstå store begivenheder, som vi lige nu har svært ved at forestille os, så er der helt sikkert tendenser fra 2023, som også vil række ind i det nye år, som vi netop har taget hul på.

FOR I 2024, hvor afgifterne på elbiler endnu ikke er begyndt at stige, vil danskernes appetit på elbiler bare blive endnu større. Især fordi vi ved, at 2024 byder på rigtig mange nye modeller fra en lang række bilmærker. Det der især kommer til at gøre en forskel er, at der endelig kommer billigere elbiler på markedet, som flugter bedre med danskernes normale bilbudget. Derfor vil flere komme med på vognen. Så elbilerne kan komme til at tegne sig for mere end halvdelen af nybilsalget i 2024.

TESLA SATTE I begyndelsen af 2023 med store prisnedsættelser gang i en nedadgående prisspiral, som både prægede markedet for nye og brugte biler. Her i begyndelsen af 2024 må vi konstatere, at man som forhandler stadig skal være meget vågen, når man handler med især elbiler. Prispresset på elbilerne vil formentlig bare fortsætte i det nye år. Spørgsmålet er så, om vi vil se et øget prispres på benzinbilerne i takt med, at flere købere vælger elbilen.

2023 BLEV ET år, der i bilbranchen har været præget af konsolideringer. Og selv om branchen på den måde er nået et stykke vej, så vil tendensen formentlig fortsætte. Derfor venter der mange store beslutninger ude hos både forhandlere og værksteder om, hvad de skal gøre. Skal der investeres i fremtiden? Eller er det tid at sælge? Vi er i midt i en tid, hvor man skal vælge mellem udvikling eller afvikling. Træffer man ikke et aktivt valg, så er man sådan set i gang med at afvikle.

Vi er i midt i en tid, hvor man skal vælge mellem udvikling eller afvikling
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078