23948sdkhjf

LEDER: "De få" skyder branchen i foden

Selv om lovgivningen på området er uhensigtsmæssigt skruet sammen, så kan man jo ikke bare gøre, som man vil.

HVOR MANGE I bilbranchen er egentlig overraskede over nyheden om, at der tilsyneladende i stort omfang er blevet snydt med registreringsafgiften på brugt-importerede nyere biler? Mit gæt vil være, at det ikke kommer bag på voldsomt mange. For det er bestemt ikke første gang, at "de få" ødelægger det for "de mange". Og det er ikke første gang, at aktører i bilbranchen på den måde skyder hele branchen godt og grundigt i foden.

GANG PÅ GANG bliver der på kreativ vis fundet nye huller og smutveje i et kompliceret afgiftssystem. Og det eneste, det fører med sig, er et øget bureaukrati, fordi myndighederne så bliver nødt til at lukke hullerne.
DET STÅR ENDNU ikke klart, i hvor stort omfang der er tale om bevidst snyd med registreringsafgiften på brugt-importede biler - og i hvilket omfang der blot er tale om, at der er begået fejl i selvanmeldelserne. Det skal myndighederne nu til at undersøge - og der vil formentlig gå flere år, inden vi har det fuldstændige billede.

I et marked, hvor nyprisen på især elbiler falder drastisk, så giver det ikke mening, at man skal betale afgift på baggrund af historiske nypriser

DET ER ÆRGERLIGT, at der endnu engang dukker en sag op, som tyder på, at der er blevet fiflet med afgifterne. Men samtidig må man også se på, om lovgivningen på området er skruet rigtigt sammen. For i et marked, hvor nyprisen på især elbiler falder drastisk, så giver det ikke mening, at man skal betale afgift på baggrund af historiske nypriser. Endda på baggrund af historiske nypriser, som man som brugt-importør faktisk ikke har adgang til.

MEN SELV OM lovgivningen på området er uhensigtsmæssigt skruet sammen, så kan man jo ikke bare gøre, som man vil. Brugt-importører skal overholde loven - punktum. Og de har som professionelle aktører også pligt til at sætte sig ind i reglerne. Der er ikke nogen undskyldning.

MAN BLIVER NØDT til at bekæmpe en lovgivning, der er forkert skruet sammen,  via sin brancheforening, der må forsøge at påvirke politikere og myndigheder, så man kan få lavet om på loven. Indtil da bliver man nødt til at spille efter reglerne. Ellers skyder man bare sin egen branche i foden og skader på den måde hele branchens omdømme og troværdighed.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078