23948sdkhjf

Bilsalget stiger fortsat: Salg af elbiler fordoblet i oktober

For tiende måned i træk stiger bilsalget sammenlignet med sidste år. Elbiler stod for næsten halvdelen

Tal fra De Danske Bilimportører viser, at der er indregistreret 13.233 nye biler i oktober.

Det er 22 procent mere end i samme måned sidste år, og dermed er der fremgang for tiende måned i træk efter et sløjt 2022.

Det er særligt i kategorien el- og hybridbiler, at væksten kan mærkes.

Antalsmæssigt ligger oktobersalget af eldrevne biler dobbelt så højt som sidste år, og elbilerne udgjorde 47 procent af de solgte biler.

- I starten af året skabte særligt rentestigninger og inflation bekymring for bilsalget, men vi kan konstatere, at danskerne har stor appetit på nye biler – og særligt elbiler.

- Det er meget positivt for den grønne omstilling, siger Mads Rørvig, der er administrerende direktør for De Danske Bilimportører.

Han efterlyser dog flere offentlige ladestandere, fordi 730.000 familier bor steder, hvor man ikke nødvendigvis har mulighed for fast parkering.

På samme måde mener Dansk Industri, at det allerede nu er nødvendigt at genoverveje de afgiftsstigninger, som elbilerne efter planen står over for i 2026.

I årets første 10 måneder er der indtil videre solgt 138.000 nye personbiler, svarende til en fremgang på 14 procent.

- Produktions- og leveringsudfordringer er rykket i baggrunden, og det betyder, at bilsalget klarer sig bedre uden at være decideret prangende, siger Brian Friis Helmer, der er privatøkonom hos Arbejdernes Landsbank.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156