23948sdkhjf

Hamilton og Leclerc diskvalificeres fra USA's grandprix

Lewis Hamilton (Mercedes) og Charles Leclercs (Ferrari) biler dumpede begge syn efter søndagens løb

Løbsstewarder diskvalificerede Lewis Hamilton (Mercedes) og Charles Leclerc (Ferrari) fra søndagens Formel 1-grandprix i USA, da deres biler dumpede syn efter løbet.

Det oplyser Det Internationale Motorsportsforbund (FIA) på sin hjemmeside.

Den syvdobbelte verdensmester Hamilton sluttede på andenpladsen, men får altså ikke lov til at beholde placeringen.

Leclerc startede i pole position, men endte som nummer seks i løbet, der blev vundet af Max Verstappen (Red Bull). Også Leclerc må sige farvel til sin placering.

Ifølge en afgørelse fra FIA dumpede Hamiltons Mercedes eftersynet af dens gulv og undervogn. Det samme gjorde Leclercs Ferrari.

- Andre gjorde det korrekt, mens vi gjorde det forkert, og der er ikke noget spillerum i reglerne.

- Vi er nødt til at tage det i stiv arm, lære og komme tilbage stærkere i næste weekend, siger Mercedes' teamchef, Toto Wolff, ifølge Reuters.

Diskvalificeringen betyder, at Lando Norris (McLaren) rykker frem til andenpladsen i stedet for Hamilton, mens Carlos Sainz (Ferrari) nu indtager podiets sidste plads.

Mercedes erkendte i en høring, at Hamiltons bil ikke levede op til reglementet. Holdet undskyldte sig blandt andet med manglende tid til at tjekke bilen ordentligt inden søndagens grandprix.

Det gav løbsstewarderne dog ikke meget for. De pointerede, at det er op til alle konkurrerende hold at sikre, at man overholder reglerne.

Det var 26-årige Verstappens 50. grandprixsejr i karrieren, og det var tredje år i træk, at han triumferede på Circuit of the Americas.

Før diskvalificeringen sluttede Kevin Magnussen som nummer 16 af 17 biler, der gennemførte løbet. Den danske Haas-kører kan nu i stedet notere sig en placering som nummer 14.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172