23948sdkhjf

Branchens brodne kar

Der er både gode og dårlige indgreb på vej fra Christiansborg

DER SKAL STRAMMES op på kontrollen med synshallerne og deres toldsyn af importerede biler, så kriminelle bander ikke kan bestikke sig til at få klonede biler gennem toldsynet. Politiet skal også have bedre værktøjer til at finde ud af, om en bil er "klonet". Begge dele er en del af SVM-regeringens nye bandepakke.

DET ER GODT, at der nu tages fat om de brodne kar blandt både synshaller og leasingselskaber. For autobranchen kan ikke være tjent med, at stjålne biler fra udlandet let kan klones og leases ud i Danmark til bandemedlemmer eller intetanende kunder.

FLERE BRANCHEORGANISATIONER HAR en forventning om, at regeringen i samme ombæring vil lave en licensordning for leasingselskaber, så de i stil med bankerne skal godkendes og findes egnede til at drive et leasingselskab. For det er ingen hemmelighed, at kriminelle bander boltrer sig i leasing-branchen. Det er ødelæggende ikke bare for leasing-branchen - men faktisk også for hele autobranchen.

Det er godt, at der nu tages fat om de brodne kar både blandt synshaller og leasingselskaber

TINGENE BLIVER SJÆLDENT lettere og mere smidige, når der skal lukkes huller i den eksisterende lovgivning for at ramme de brodne kar i branchen. Men ingen kan være tjent med, at biler bliver synet uden nogensinde at have været forbi synshallen, eller at stjålne og klonede biler let kan gå gennem toldsyn.

INDENFOR SAMME FELT er Folketinget også på vej med lovgivning om de såkaldte sms-syn, hvor bilerne bliver synet uden de har været forbi synshallen. Men hvor indgrebene i bandepakken går målrettet efter synshallerne, så har politikerne lagt op til, at der skal foretages uanmeldte kontrolbesøg ude hos forhandlerne for at fange snyd med SMS-syn. Men det vil næppe være en effektiv metode. Her er mest af alt tale om symbolpolitik, som vil gøre tingene mere besværlige uden at have nogen effekt. Her bør politikerne lytte til rådene fra autobranchen, så tiltagene ikke rammer forbi målet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094