23948sdkhjf

Brugtsælger – køb ind til lager nu

Der bliver ofte solgt flere biler i juli, end mange lige skulle tro. Det kan resultere i et overophedet marked i august. Så for at undgå at give for meget for biler er det klogt at købe ind til lager nu, vurderer Autoproffs danske topchef Kenneth Vestergaard.

- Mens salget af nye biler er steget hen over foråret, har det været mere trægt med salget af brugte biler. Men nu er billedet vendt – det viser vores seneste opgørelse. Hos os på Autoproff er der i juni i år solgt cirka 8.000 biler svarende til en fremgang på knap tre procent.

Det oplyser Kenneth Vestergaard, firmaets CCO for Nordeuropa,

På basis heraf vurderer han, at der kan være udsigt til et godt sommersalg – og derefter måske høje priser på brugte biler.

Kenneth Vestergaard forklarer:

- Vi ser junis salg som et signal på, at vi kan få et godt salg af brugte biler de kommende sommeruger. Analyserer vi tallene for de to foregående år ser vi, at salget i juli med afvigelse af nogle få hundrede biler i gennemsnit har ligget på samme niveau i juli efter juli. Hvis denne tendens fortsætter i år kommer der til at være rift om de brugte biler.

Hvis denne tendens fortsætter i år kommer der til at være rift om de brugte biler. Kenneth Vetrgaard, CCO Nordeuropa, Autoproff

Markedet overreagerer

- Faktisk ser vi, at markedet overreagerer i ferieperioder, siger Kenneth Vestergaard videre.

- Det sker, når branchen går på ferie i juli og sætter indkøbene af biler til deres lager på pause samtidig med, at kunderne fortsætter med at købe mange biler. Så får vi et kæmpe spring i køberaktiviteten i august.

- Hos os har der de seneste år været en stor fremgang i salgsraterne fra juli til august – de seneste år er denne steget 15 procent fra juli til august. Og det betyder flere købere om det samme antal biler.

Kenneth Vestergaard siger videre:

- Vi ser denne tendens som et signal om et godt salg af brugte biler over de kommende sommeruger. Ser vi på tallene for de to foregående år har salget i juli med afvigelse af nogle få hundrede biler i gennemsnit lagt på samme niveau i juli som juli. Hvis denne tendens fortsætter kommer der også i år til at være rift om de brugte biler.

Udbuddet på AUTOproff platformen ligger for tiden omkring 2.000 biler på de daglige auktioner.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109