23948sdkhjf

TEC-svende fik fornemt besøg

Svende fra TEC i Hvidovre med svendebrev, fast job og lykønskning fra undervisningsministeren

- Jeg kan selv huske datoen for, da jeg blev udlært, og selvom det er mere end 20 år siden, så beviser det jo bare, at det er fordi, at det er noget, som virkelig har betydning. Noget, man aldrig glemmer. Det håber jeg også er tilfældet for de nye svende, som jeg har været ude for at ønske tillykke i dag.

Sådan sagde undervisningsminister Mattias Tesfaye (S), da han torsdag 15. juni lagde vejen forbi TEC Hvidovre i anledning af, at et helt nyt kuld karosseriteknikere og lastvognsmekanikere har fået deres svendebrev. Det helt særlige er, at samtlige nye svende står med et job på hånden – en enkelt endda med to der skal vælges mellem.

Undervisningsminister Mattias Tesfaye blev selv udlært murer i 2001. Han ved alt om, hvad det vil sige at tage en erhvervsuddannelse og stå med et svendebrev i hånden – et frihedsbrev med uanede muligheder, som han opfordrede de nye svende til at gøre brug af.

- Dagens bedste nyhed er, at I alle sammen har arbejde. Det fortæller historien om, hvad det betyder at blive faglært i Danmark i 2023. Der er virkelig stor efterspørgsel på det I kan – der er næsten fuld beskæftigelse for folk med en faglært uddannelse og særligt inden for jeres område, lød det i undervisningsministerens lykønskningstale. Han fortsatte:

Der er næsten fuld beskæftigelse for folk med en faglært uddannelse og særligt inden for jeres områd Mattias Tesfaye, undervisningsminister

- I dag får I et svendebrev, men det er samtidig også et frihedsbrev: Det giver jer mulighed for at blive uafhængige af andre, til at tjene penge til jeres egen familie – men også af en anden årsag: Det giver frihed til at kunne stifte sin egen virksomhed, hvis man vil det, og man kan videreuddanne sig, og man kan rejse ud og få arbejde i udlandet med sin uddannelse. Man kan altid vende tilbage til sit fag, fordi det frihedsbrev I står med i hånden i dag, giver jer mulighed for at få job og folk ved, at I kan levere høj kvalitet inden for jeres fag. Alt det, I leverer, det smitter af på jeres fag og kolleger – så gør jer umage, for det vi skal overleve på, det er kvalitet.

Det var TECs uddannelseschef for mekanik, transport og aviation Per Nørregaard, der holdt åbningstalen, hvorefter svendene fik overrakt diplomer og ved samme lejlighed blev holdets”Bedste Buddy” kåret, som er en anerkendelse af en elev, som har gjort en forskel for fællesskabet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14