23948sdkhjf

UGENS LEDER Nu står det klart - loven om vanvidskørsel må laves om

En værkstedsejer i Jylland har netop mistet sin udlånsbil på grund af en vanvidsbilist. Det er sagen, der udstiller, hvor urimelig loven er, siger Motor-magasinets redaktør, Flemming Haslund.

VI HAR VIDST det fra den dag lovgivningen om vanvidskørsel trådte i kraft – at den kan ramme firmaer i autobranchen hårdt – ved første øjekast især leasingselskaber og biludlejningsfirmaer, men også andre, blandt dem bilforhandlere og autoværksteder.

OG NU HAR vi så sagen, hvor urimeligheden bliver udstillet – en mekanikermester Christian Mikkelsen, indehaver af CM Autoteknik i Billund har mistet sin lånebil til en vanvidsbilist.

BILEN, DER NU er solgt er en Peugeot 107 til en værdi af i runde tal 50.000 kr. Så dels har Christian Mikkelsen mistet de 50.000 kr. bilen er værd – dels skal han punge op med andre 50.000 kr. til en ny lånebil.   "Det er en katastrofe. Det kan jo smadre min forretning,” siger han til Motor-magasinet.

OG JEG GENTAGER lige – Christian Mikkelsen har mistet sin lånebil, og han har på ingen måde haft med forseelsen at gøre. Ingen. Og alligevel er der ham, der nu er 50.000 kr. fattigere.

DETTE EKSEMPEL GØR det tydeligere end nogen sinde før, at loven om vanvidskørsel må laves om. Ikke om loven om vanvidsbilisme som sådan – men der må findes en form for undtagelse, der gælder for autobranchen.

EN MULIG LØSNING kunne være, at den oprindelige ejer – her Christian Mikkelsen – ved auktionen, hvor vanvidsbilen skal sælges, får en særstatus med mulighed for at købe bilen tilbage på en fordelagtig måde. Det er ikke ideelt – men ville dog kunne mildne Mikkelsens situation.

 

Dette eksempel gør det tydeligere end nogen sinde før, at loven om vanvidskørsel må laves om.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094