23948sdkhjf

Tesla sælger flere biler – men tjener færre penge

Tesla har øget sin produktion af elbiler i første kvartal af 2023. Men indtjeningen følger ikke med.

Det amerikanske elbilproducent Tesla producerer og leverer flere biler. Alligevel er indtjeningen gået tilbage i årets første tre måneder.

Det fremgår af Teslas regnskab for første kvartal, som er blevet offentliggjort onsdag aften dansk tid.

I første kvartal tjente selskabet 4,5 milliarder dollar før skat. Det svarer til omkring 30,6 milliarder kroner. Det er 17 procent mindre end samme kvartal sidste år.

Tesla leverede i alt knap 423.000 biler i første kvartal. Det er 36 procent flere end første kvartal i 2022, og flere end selskabet nogensinde før har leveret over en periode på tre måneder.

Det har også fået selskabets omsætning til at stige sammenlignet med første kvartal sidste år. Tesla omsatte for godt 23 mia. dollar  i Q1 2023 mod 18,7 mia dollar i Q1 2022.

Men samtidig har Tesla haft højere omkostninger, og har sat priserne drastisk end; blandt andet derfor er indtjeningen ikke fulgt med, skriver selskabet i regnskabet.

Tesla holder fast i sin forventning om at levere 1,8 millioner biler i løbet af året.

Regnskabet lever nogenlunde op til analytikernes forventninger.

Sænker omkostningerne

Det fremgår desuden af regnskabet, at Tesla fremover vil fokusere på at sænke omkostningerne på bilerne.

Det skal blandt andet ske ved at udjævne leveringen af bilerne mere, så en mindre andel bliver leveret i kvartalets tredje måned, skriver Tesla.

Flere gange i løbet af i år har Tesla sænket prisen på sine biler. Senest har selskabet onsdag, dagen op til kvartalsregnskabet, sænket prisen på flere modeller i USA med op til 3000 amerikanske dollar.

Det skriver Reuters med henvisning til Teslas hjemmeside.

Også i Danmark har forbrugerne kunnet glæde sig over flere prisreduktioner på populære Tesla-modeller.

I januar sænkede Tesla første gang priserne på flere modeller markant. Den populære Model 3 faldt eksempelvis 90.000 kroner i pris, mens Model Y faldt mere end 100.000 kroner.

I marts 2022 åbnede Tesla en bilfabrik uden for Tysklands hovedstad, Berlin. Fabrikken blev det første produktionssted for Teslas biler i Europa.

Mod slutningen af første kvartal blev der ifølge Tesla produceret over 5000 Model Y om ugen på den tyske fabrik. Tesla oplyser, at produktionskapaciteten i Berlin er over 350.000 biler.

Regnskabet viser desuden, at Teslas øvrige forretningsområder er i vækst. Således omsætter energi-delen, som bl.a. omfatter batterilagringsenheder og solceller, for 1,5 mia dollar – en fremgang på 148 procent i forhold til samme periode sidste år. Og service-delen – herunder software – omsætter for 1,8 mia. dollar - en vækst på 44 procent.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188