23948sdkhjf

UGENS LEDER Fire nye dæk - og det skal være nu

Der er oprør i dækbranchen lige nu - men det er jo det samme som nye muligheder, pointerer Motor-magasinets redaktør, Flemming Haslund i ugens leder.

BARE ROLIG – DER er snart kø foran værkstederne, da der skal skiftes fra vinter- til sommerdæk. Så penge i kassen. Men når vi kigger ud over de kommende ugers travlhed – hvordan står det så til i den danske dækbranche?

SVARET ER NOGET uldent. I hvert fald er der høje bølger i branchen – ikke mindst fordi Yokohama-Danmark lukker og i forlængelse heraf stopper det japanske dækmærkes samarbejde med grossisten au2parts. Så hvad gør Yokohama? Japanerne vælger at dække det danske marked fra Sverige – med to mand i øvrigt. Og au2parts er gået på jagt efter et nyt dækmærke, der kan levere dæk i en fart.

HVEM VED, MÅSKE er det nye dæk fra au2parts italienske Pirelli. I hvert fald er italienerne på jagt efter at finde en grossist at arbejde sammen med. Men så simpelt er det så alligevel ikke: au2parts forklarer, at de opgiver samarbejdet med Yokohama, fordi mærket flytter sit danske lager til Sverige. Og Pirelli; deres lager, der skal dække Danmark, ligger i Tyskland. Så den falder nok ikke i hak alligevel.

DETTE UNDERSTREGER BETYDNINGEN af hurtig leverance. Et klik med musen – så skal fire nye dæk gerne være på værkstedet – ja, for en time siden havde egentligt været bedre.

HURTIG LEVERANCE ER altid vigtigt og ikke mindst for dæk. Der kommer dag for dag flere dæk specielt til en enkelt bilmodel, og det gør det vanskeligt, for ikke at sige umuligt, for det enkelte værksted selv at lagerføre dem alle. Så kravet til omfattende lager flyttes fra værksted til leverandøren – men hvis lageret så ligger i Sverige eller i Tyskland vurderer i hvert fald au2parts, at de fire nye dæk ikke kan nå ud til værkstedet hurtigt nok.

DER ER MEGET i den danske dækbranche, der skal gå op i den kommende tid for at glæden over kø ved porten de kommende uger kan omsættes til et stærkt årsresultat 2023.

”MEGET DER SKAL gå op” er i øvrigt det samme som mange store muligheder.

”Meget der skal gå op” er i øvrigt det samme som mange store muligheder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156