23948sdkhjf

UGENS LEDER Nic. Christiansen laver en K.W.Bruun

Med sit seneste træk, at købe Skorstensgaard, rykker det dansk- og familieejede NCG tættere på de to store, ligeledes dansk- og familieejede selskaber, K.W.Bruun og Semler. Og NCG trækker fra den fjerde af de store dansk- og familieejede, nemlig Nellemann Gruppen.

ÅRET VAR 2020. Der gik et overraskelsens sus gennem den danske autobranche: Bilkoncernen K.W.Bruun køber værkstedskæden QuickPot, som den hed den gang – det blev hurtigt til Quickpoint.

NU SKRIVER VI 2023. Det helt tilsvarende sker: Nic. Christiansen Gruppen køber værkstedskæden Skorstensgaard.

DEN GANG VAR det oplagt, at K.W.Bruun ville udvide den samlede kundegruppe – så kunne fx Peugeot-kørere fortsætte hos den frie, nu K.W.-ejede værkstedskæde Quickpoint, hvis de af en eller anden grund – at deres bil ikke længere er helt ny for eksempel – ønskede at forlade Peugeot-mærkeværkstedet.

I DAG FORTÆLLER Nic. Christiansens Gruppens adm. direktør, Niels Vrist Berthelsen, at man ønsker at forlænge kundernes tilstedeværelse. Videre peger han på, at det da er muligt, at biler fra hans seneste bilmærke, BYD, kan services på et af hans nye Skorstensgaard-værksteder – så har han jo pludseligt service på et nyt bilmærke i Danmark på egne hænder.

MED DET SENESTE træk rykker det dansk- og familieejede NCG tættere på de to store, ligeledes dansk- og familieejede K.W.Bruun og Semler. Og NCG trækker fra den fjerde af de store dansk- og familieejede, nemlig Nellemann Gruppen.

MEN AT NCG køber Skorstengaard skaber ikke bare hovedpine i importørkredse. Hvad tænker de mon hos FTZ og au2parts, der står bag kæder som fx AutoMester og AutoPartner. Vel er der langt fra Skorstensgaards pt 22 værksteder til fx AutoMesters over 400 – direktørerne Gadegaard, FTZ og Poulsen, au2parts, kan ikke undgå at mærke ånden i nakken.

FOR SLET IKKE nævne AD Danmark, der har indledt samarbejde med Castrol, NDI, der er ved at få Euromaster op i omdrejninger. Plus WM Autodele, der gør sig klar til at indvie sit danske hovedsæde.

 
Direktørerne Gadegaard, FTZ og Poulsen, au2parts, kan ikke undgå at mærke ånden i nakken.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Vidensbank samler råd og tips for brug af Autotaks
Stor Mercedes-forhandler om muligt salg: ”Processen er i gang”
Kinesisk prestige-forhandler stærkt forsinket
Otte konkurser i autobranchen i maj
SKAD lægger pres på prisregulering af lakmateriale
Ny klasse styrker tro på dansk Le Mans-sejr
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093