23948sdkhjf

LÆRLINGE

Markant flere vil slibe og male biler

Gule racerdrømme for hurtige mekanikerelever

En heftig Renault Clio som racerprojekt får eleverne på Syddansk Erhvervsskole i Grindsted til at drømme om en karriere som race-engineer.

Elever lærer om liftsikkerhed

Tilfredshed med lærlingeaftale

Plus

Corona og konsekvenserne
Corona-løsning: Svendebrev uden prøver

Der er tre muligheder for de mange automekanikere, som står foran deres svendeprøve i foråret. En af dem er et administrativt svendebrev.

Plus

Elever afprøvede lysende ny UV-teknik

Glasurit introducerer UV-håndlamper og en ny og unik hurtigtørrende spartel til småskader, der tørrer på 1-2 minutter. College 360 viste teknikken til unge lærlinge.

Plus

Ida vil ha’ sit eget i Sverige

Svenske Ida Nordin går på College 360 og vil specialisere sig i lakering af klassiske biler på eget værksted hjemme i Sverige.

Plus

Især Sjælland vil mangle autolakerere

Et historisk lavt antal unge har søgt lakuddannelsen, og kun hver tredje lakelev på College 360 har praktikaftaler øst for Storebælt. Nyt tiltag skal trække mekanikere til lakuddannelsen.

Plus

Svenskere valfarter til dansk lakskole

Fynske automekanikere

Ni nye personvognsmekanikere fra Syddansk Erhvervsskole i Odense.

Digitale løsninger vinder frem på de frie værksteder

Næsten 1700 ud af Dansk Bilbrancheråds knap 2000 medlemmer anser digitalisering som vigtigt eller meget vigtigt, viser medlemsundersøgelse.

Plus

Ung begejstring for ny uddannelse

Plus

Skjern først med ny uddannelse

14 unge på Skjern Tekniske Skole taget hul på verdens første Bosch mekaniker/lærlinge-uddannelse med indbygget systemtekniker-del. Det nye system er danskudviklet.

Plus

Testeren er lærlingens vigtigste værktøj

Henry Petersen, teknisk chef hos Bosch, fortalte de nye Bosch-lærlinge om en udfordrende fremtid med bl.a. Augmented Reality og opkoblede biler.

Plus

Lærlinge-kampagne i pengenød

Autofagene trænger til nyt liv. Så folkene bag "Tun Din Fremtid" og brancheorganisationen AUTIG appellerer om økonomisk opbakning til at rulle kampagne i gang, der skal sikre autofagene nyt blod.

Plus

Vores Autobranche
Bilforhandlerne ud på skolerne

Hessel-koncernen har succes med systematisk indsats for at tiltrække unge medarbejdere.

Lærlinge lærte om fremtiden

Motiverede unge i Horsens

RAF Motors A/S vinder DI Horsens’ PraktikPladsPris 2019.

Plus

Bosch klar med egen lærlinge-uddannelse

Fuld fokus på fejlfinding og testere, når Bosch til september laver sin helt egen, skræddersyede lærlinge-uddannelse på Skjern Tekniske Skole.

Test på nettet skaffer nye medarbejdere

Autohuset Vestergaard har haft succes med "Den store mekanikertest" på Facebook. Det har givet Albert Husaj en lærlinge-kontrakt.

Plus

Den utålmodige tørretid og dommere som høge

Niveauet var højt hos både autolakerere og mekanikerne. I sidste ende steg to sjællændere til tops ved erhvervsskolernes danmarksmesterskaber.

Plus

BMW-lærling vinder DM i Skills

Motor-magasinet var med, da der blev afholdt DM i Skills i Næstved. Særligt karrosseriteknikerne var udsat for hårde prøvelser, inden Simon Jacobsen fra Aalborg til slut kunne tage titlen som danmarksmester.

Plus

Her er vinderne af DM i Skills

Så er der sat navn på de dygtigste personvognsmekaniker-, autolakerer- og karosseriteknikerelever. DM i skills er veloverstået, og tre unge mænd skilte sig så meget ud, at de nu kan kalde sig danmarksmestre i deres respektive fag

Branchen skriger på arbejdskraft

Mangel på kvalificeret arbejdskraft er blevet et kæmpe problem i bilbranchen. Hos de frie værksteder har 40 procent problemer med at skaffe arbejdskraft, viser ny undersøgelse.

Send til en kollega

0.078