23948sdkhjf

AUTOLAKERING

Intelligent app styrer maler-anlægget

Plus

Konkurrencestyrelsen: Pierre.dk slipper for videre tiltale

Efter to års undersøgelser har Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen valgt ikke at forfølge en klage om, at pierre.dk-koncernen misbruger en dominerende stilling på markedet for autolakering.

Markant flere vil slibe og male biler

Skift af klarlak gav stor energibesparelse

Plus

SKAD advarer om lakering af sårbare sensor-områder

Især de tiltagende mange radar-sikkerhedssensorer er sårbare overfor forkert lakering eller plasttyper, der ikke overholder OE-krav. Lakerer og karrosseriværksted kan stilles til ansvar for ulykker.

Kontrolsystem bakker autolakererne op

Adgang til systemet Eurolak kan sikre autolakerere at fremsende de helt rigtige tilbud til kunder og samarbejdspartnere, da Autotaks kan have fejl og mangler.

Plus

Autoleader og Netcolor i handelsaftale

Den nye indkøbsforening bag en række bilhuse, Autoleader, og Lak & Knowhow-netværket Netcolor indgår flerårig aftale om skades- og salgslakeringer på biler.

Plus

Autolak har givet Ejnar kærlighed og arbejde gennem 40 år

EM Autolakering i Toftlund syd for Gram blev stiftet i 1980, og kan dermed fejre sit 40 års jubilæum i 2020. En del har ændret sig, men ikke hvor lakken kommer fra.

Lak-samarbejde krakelerer ved ringe dialog

80-årige Ole arbejder 70 timer om ugen

Plus

Nye Forsi-forhold for autolakerere på vej

Allianz Zentrum für Technik i Sydtyskland er ved at undersøge og analysere autolakerernes forhold for at opdatere AZT lak-kalkulationssystemet, der anvendes i det danske Autotaks/Forsi skadessystem.

Corona og konsekvenserne
Lakleverandør i kamp mod coronaen

Bilpleje-gigant udvider igen

Byens Bilpleje.com udvider i Nordjylland med et nyt centralt autolakeringsværksted.

Plus

Elever afprøvede lysende ny UV-teknik

Glasurit introducerer UV-håndlamper og en ny og unik hurtigtørrende spartel til småskader, der tørrer på 1-2 minutter. College 360 viste teknikken til unge lærlinge.

Plus

Ida vil ha’ sit eget i Sverige

Svenske Ida Nordin går på College 360 og vil specialisere sig i lakering af klassiske biler på eget værksted hjemme i Sverige.

Plus

Især Sjælland vil mangle autolakerere

Et historisk lavt antal unge har søgt lakuddannelsen, og kun hver tredje lakelev på College 360 har praktikaftaler øst for Storebælt. Nyt tiltag skal trække mekanikere til lakuddannelsen.

Plus

Svenskere valfarter til dansk lakskole

Automatisk blandemaskine sparer tid

MJ Autolak sparer op til en time i blanderummet hver dag til 7-10 opgaver. Derfor er både indehaver og medarbejdere meget glade for den nye MoonWalk-blandemaskine fra PPG.

Ny klarlak tørrer hurtigt ved få grader

Plus

Lakken taler med selvkørende biler

Plus

Foreninger i strid om lak-vejledning

Dansk Bilbrancheråd appellerer til myndighederne om at lave en generel vejledning om lakering af elbiler. SKAD ønsker at tage førertrøjen på i skadesarbejdet og kalder DBR-udspillet en fis i en hornlygte.

Plus

Ny guide viser farerne ved at lakere el- og hybridbiler

SKAD har udgivet en vejledning til autolakerere i korrekt håndtering af el- og hybridbiler. Uddannelsesudvalget på College 360 skal drøfte lakuddannelse for elbiler.

Plus

Håb om mere fair skadesbetaling

Udskydelse af ændringer i Autotaks skyldes politisk fokus på autolak-branchen, mener AutoBranchen Danmark.

Plus

Stor forskel på krav til malerprodukter

Nogle lakerere kan nøjes med to lag til kant mens andre må bruge tre-lags lakopbygning og udsprøjtning - det afhænger af materialerne.

Send til en kollega

0.094