23948sdkhjf

Markante ændringer i bilmarkedet og kundeadfærd truer danske bilforhandleres fremtid

| Medlemsnyhed | Indrykket af OMNICAR A/S

Statsminister Lars Løkke Rasmussen meddelte ved Folketingets åbning, at regeringen vil stoppe salget af nye benzin- og dieselbiler i 2030. Skiftet til el- og hybridbiler vil medføre en radikalt anderledes værdikæde til salg og leasing af biler.

Markedet vil i fremtiden primært være drevet af webshops, som det er tilfældet med Tesla, hvis biler i dag sælges uden for det traditionelle forhandlernetværk og primært via internettet. Ingen kan være i tvivl om, at fremtidens elbiler vil blive solgt via webshops, og at fremtiden nu er flyttet betydeligt tættere på efter regeringens nye forslag. Som konsekvens vil eftermarkedet blive overtaget mere og mere af aktører, som har en klar gennemgribende forretningsstrategi til at tiltrække og fastholde de digitale forbrugere.

Hvis de nuværende forhandlere ønsker en bid af fremtidens web-drevne elbilmarked, skal de sætte en krog i de kunder, der køber en bil hos dem i dag. Denne krog kan være en serviceaftale. Med en serviceaftale via en platform som Omnicar SAM vil forhandleren blive informeret om kundens skift til en elbil, og kunden vil nemt kunne flytte og konvertere serviceaftalen over til sin nye elbil. Dermed vil forhandleren vinde den attraktive eftermarkedsforretning, og på den måde være i stand til at tilbyde ekstra tjenester som batterikontrol, batteri garanti og andre relevante tjenester.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
OMNICAR A/S

Sankt Annæ Plads 13
1250 København
Danmark
OMNICAR A/S

Send til en kollega

0.106