23948sdkhjf

Vi hylder Burt Reynolds og hans biler

| Medlemsnyhed | Indrykket af Biltorvet A/S

Legenden Burt Reynolds er død, men hans biler lever videre. Vi hylder manden og de mange fede biler.

Burt Reynolds døde den 6. september 2018 af et hjertestop. Skuespilleren var indbegrebet af amerikansk macho, og en stor del af karrieren var tæt forbundet til biler, han har gjort til udødelige klassikere. Her følger en hyldest til manden og de legendariske biler.

Pontiac Firebird Trans Am – 1977
Lige præcis dette modelår var skelsættende for Pontiac. Sportsvognen Firebird havde eksisteret i mange år, men den nye model udsprang nu af modermærket Chevrolet, og deres model Camaro. Firebird Trans Am fik en helt central rolle i filmen Smokey and the Bandit, kendt som Det vilde ræs på dansk med Sally Field og Jackie Gleason. Trans Am’en var meget nem at genkende – den var lakeret sort med guldstafferinger ved næsten alle kanter og bøjninger, og på motorhjelmen fandtes en kæmpestor Fugl Føniks.

700 hk fra helvede – Jeep Grand Cherokee Trackhawk

Bilen blev i filmen introduceret som afledningsbil, der skulle lokke politiet væk fra Burt Reynolds makker, der kørte i en Peterbilt-lastbil. Lastbilen var via et væddemål med to rige brødre blevet læsset med øl, som skulle fragtes over en statsgrænse til en stor speedwayfest. Det er naturligvis ulovligt at fragte alkohol over grænser i USA, hvorfor politiet skulle ledes på andre tanker end at stoppe lastbilen.

Pontiac Trans Am blev øjeblikkeligt populær i Guds eget land, og Pontiac-mærket fik en mindre revival og et boost i salgsstatistikkerne. Den dag i dag er en Pontiac Trans Am fra 1977 en god investeringsbil, som i hvert fald holder sin værdi.

Dodge Ram B-serie Ambulance – 1978
I filmen The Cannonball Run, på dansk Ud at køre med de skøre, kører en flok mere eller mindre gale folk from sea to shining sea. Altså fra øst til vest i USA på tid. Netop denne film giver rig mulighed for at opleve en perlerække af superbiler og specielle biler, der alle i dag er samleobjekter, såfremt de fremstår som i filmen.

Se denne flotte Dodge B200 på Biltorvet

Burt Reynolds og hans medsammensvorne Dom DeLouise kører i en Dodge Ram B-serie ambulance, som i sig selv ikke vanvittigt agil eller specielt interessant. Men den kyndige seer vil dog kunne høre en buldrende V8’er, der får tæsk undervejs. I filmen sker der dog det magiske, at Reynolds kammerat kan forvandle sig til helten Captain Chaos, og når han overtager roret, så kan ambulancen overhale alle superbilerne i feltet, både Lamborghini Countach, Ferrari 308 GTO, Aston Martin DB5, Porsche 911, Rolls Royce Silver Shadow og mange andre med superkræfter.

Oldsmobile Holiday 88 – 1955
Filmen W.W. and the Dixie Dancekings eller på dansk Slamberten fra Nashville fra 1975 er måske ikke særlig kendt herhjemme, men ikke desto mindre kører Reynolds selvfølgelig i en fed bil – en Oldsmobile Holiday 88 fra 1955.

Filmen handler kort fortalt om et band, som Burt Reynolds ”opdager” (ved at han begår et bankrøveri med dem og deres bil)og gennem flere tyvagtige handlinger får han landet bandet en koncert på USA største countryscene. Undervejs fragter bandet og Burt sig rundt i dette pragteksemplar af en Oldsmobile som til bandets og Burt fortrydelse naturligvis vækker opsigt, hvorfor Burt ser sig nødsaget til at brænde bilen….snøft…

GMC K-1500 Fenderside – 1978
I filmen Hooper, som på dansk fik navnet Hooper - Hård hud over hele kroppen, spiller Burt Reynolds stort set sig selv. Han hedder Sonny Hooper og er en verdensberømt stuntman – i filmen i hvert fald. Der er i lighed med Ud at køre med de skøre en del interessante køretøjer i denne film, og minsandten om ikke også der dukker en Pontiac Firebird Trans Am fra 1977 op, som får alvorlige tæsk.

Dog udmærker én sekvens i filmen sig med en GMC-truck, der ejes af Hooper selv. 

Læs om denne sekvens og resten af de udødelige biler her. 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Biltorvet A/S

Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Danmark
Biltorvet A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.108