23948sdkhjf

Fire lagerautomater gav 40 % hurtigere plukning

| Medlemsnyhed | Indrykket af SSI SCHÄFER A/S

Med installeringen af fire LogiMat® lagerautomater har TOOLS øget plukkeeffektiviteten med ca. 40 %. De fire automater fylder 54 m² gulvplads og indeholder omkring 7000 forskellige artikler, og investeringen er allerede tjent hjem på under to år.

Den finske virksomhed TOOLS er Nordens største leverandør af produkter og servicer serviceydelser til industri, offentlig forvaltning og håndværkere. Virksomheden betjener sine finske kunder fra et distributionscenter i Finlands største eksporthavn, Kotka, som ligger øst for Helsinki. Centret danner base for løbende opbevaring og forsendelse af ca. 21.000 forskellige artikler. For at optimere arbejdsgangene i centret og opnå en mere effektiv plukning har TOOLS investeret i fire lagerautomater af typen LogiMat® fra lager- og logistikspecialisten SSI Schäfer. ”Lagerautomaterne var absolut nødvendige for, at vi fortsat kan være kundernes foretrukne leverandør i fremtiden,” fortæller TOOLS’ lagerchef, Semi Hurtta, om hvorfor TOOLS valgte at optimere processerne i det finske distributionscenter.

 Med SSI Schäfer som leverandør kunne TOOLS få en innovativ kvalitetsløsning, som gav mulighed for en meget kompakt opbevaring. Udover selve lagerautomaterne kunne TOOLS også bestille plukke- og transportkasser med deres eget logo fra SSI Schäfer, og fik dermed den komplette løsning fra én og samme leverandør. Udover selve løsningen lagde TOOLS stor vægt på SSI Schäfers lokale tilstedeværelse og de gode referencer, som den tyske specialist kunne fremvise. ”Vi synes, det var imponerende, at SSI Schäfer er en stor, international virksomhed som samtidig har en stærk lokal tilstedeværelse, og også er bakket op af enestående referencer fra hele verden,” fortæller lagerchef Semi Hurtta om valget af leverandøren.

 Målet med investeringen i de fire lagerautomater var at øge plukkeydelsen med 40 % - et mål som blev nået allerede få uger efter installeringen. De fire maskiner, som blev installeret under hensyntagen til den eksisterende indretning i distributionscentret, har i alt 70 skuffer, som betjenes af elevatorer. Elevatorerne henter de ønskede skuffer og bringer dem til betjeningsåbningen, hvorfra en medarbejder kan plukke artiklerne direkte fra automaten. Der opbevares ca. 7000 artikler i de fire automater, men de fylder i alt ikke mere end 54 m² gulvplads. De har en højde på 9,8 meter, og udnytter dermed højden i rummet optimalt. Der plukkes hver dag omkring 600 ordrelinjer fra automaterne, som hver betjenes af bare én medarbejder. Derfor sparer automaterne ikke bare plads, men også medarbejderkapacitet.

 Lagerautomaterne styres af TOOLS’ eget lagerstyringssystem, mens selve betjeningen foregår via en brugervenlig touchskærm. På skærmen er det nemt hele tiden at følge med i, hvor der er tomme skuffer, og hvornår de enkelte automater skal genfyldes. For at give plukkeeffektiviteten et yderligere skub valgte TOOLS en tilvalgspakke fra SSI Schäfer. I tilvalgspakken indgår blandt andet tilvalget LogiPointer, som indeholder en laser-lysstråle, som udpeger de artikler, der skal plukkes fra skufferne og tilvalget LogiPower, som giver en ekstra hurtig ekspedering af skufferne i automaterne.

 Med den nye løsning er TOOLS sikret, hvis de i fremtiden får brug for at udvide. Løsningen er nemlig meget fleksibel og let at udvide med flere automater eller andre tilvalgspakker, og der kan også med fordel installeres conveyorsystemer i forbindelse med automaterne. De fire automater, som står for næsten 30 % af den samlede plukning i TOOLS’ distributionscenter, har en kort tilbagebetalingstid, og har nået break-even inden for 18-24 måneder.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
SSI SCHÄFER A/S

Ved Stranden 1
9560 Hadsund
Danmark
SSI SCHÄFER A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.139