23948sdkhjf

Alt du skal vide om kør-selv-ferie

| Medlemsnyhed | Indrykket af Biltorvet A/S

Sæsonen for kør selv ferie er skudt i gang, men har du styr på, hvor din dieselbil ikke må køre, og hvor der er vejbetaling? Her giver Biltorvet tips til kør-selv-ferien

​Sæsonen for kør selv ferie er skudt i gang, men har du styr på, hvor din dieselbil ikke må køre, og hvor der er vejbetaling? Her giver vi tips til kør selv ferie med børn, så turen bliver fornøjelig.

En kør selv ferie har alle ingredienserne til at skabe minder, der kan holde i mange år – men lad os være ærlige, de kan både være gode og dårlige. For selvom turen, de mange oplevelser, og friheden ved at have egen bil med er fantastisk, så er der også rigtig mange ting, som kan gå galt. Det forsøger vi her at afhjælpe med huskeliste til kør selv ferie med børn.

Den ultimative kør selv guide til at få bilen klar

Miljøzoner
Allerede fra den 31. maj har bystyret i Hamborg besluttet, at ældre dieselbiler er forbudt i dele af byen. Det drejer sig om alle dieselbiler, der er ældre end Euro 5, hvilket i praksis vil sige biler fra før 2010. Indtil videre dækker forbuddet dele af Altona-bydelen, men det påvirker ikke trafikken på A7, som kører gennem og under Hamborg.

Hvis kør selv ferie Tyskland er det, der trækker for dig, så skal du være opmærksom på at de fleste større byer har miljøzoner, som kræver et miljømærkat. Grønt mærke giver adgang og er muligt at få til biler, som er Euro 4 og frem (dieselbiler fra 2006 eller benzinbiler fra 1992). Mærkatet kan eksempelvis købes gennem FDM, og koster 150 kroner.

I Italien har mange byer gjort det forbudt for andre end lokale at køre helt ind i centrum, så vær opmærksom på skiltningen Zona Traffico Limitato. Da italienerne automatisk registrerer nummerpladerne, og koster 80 euro i bøde, hver gang du passerer, så kan turen hurtig blive rigtig dyr.

I Frankrig har myndighederne mulighed for at lave både permanente og midlertidige miljøzoner, hvis luftforureningen bliver for høj. Et mærkat kaldet Crit'Air, der angiver bilens udledning, effekt og alder, er påkrævet, men det kan kun bestilles gennem en fransk hjemmeside, men leveringen tager en måned, så det kan være, du skal overveje, om det er nødvendigt at køre helt ind i centrum, hvis I bare har en enkelt ferie til Frankrig.

Skal du til Belgien, så kan du trygt køre afsted. Der er indført miljøzone i Bruxelles og Antwerpen. Her kræver det ikke mærkat at køre ind i en af miljøzonerne, men bilen skal være registreret på forhånd via en hjemmeside. Registreringen gælder så længe, bilen har samme nummerplade. Den gode nyhed er, at miljøzonen i Bruxelles først håndhæves fra oktober 2018.

Motorvejsmærkater
Alt efter hvor turen nu går hen, så er der stor sandsynlighed for, at du kommer gennem et land, som tager sig betalt for, at du kører på motorvejene. Skal du til Schweiz, skal du bruge et motorvejsmærkat for at få lov at køre på motorvejen. Mærkatet gælder for et helt år og koster 267 kroner gennem FDM. Husk du skal bruge to mærkater, hvis du kører med campingvogn.

I Østrig skal du have en vignette, hvis du kører på motor- eller motortrafikveje. Du kan købe en vignette for enten 10 dage eller to måneder. Du kan bestille det her direkte for ni euro eller gennem FDM.

I mange lande som både Frankrig, Spanien og Italien, for bare at nævne få, skal du også betale for at køre på de større veje, når du passerer bomme på vej ud eller af motorvejen, så husk at gemme byttepengene, selv om du også kan betale med de fleste betalingskort.

Tips til kør selv ferie med børn
Lad os bare være ærlige – det er de færreste børn, der glæder sig til tanken om hele eller halve døgn på bagsædet af en bil, mens Tyskland fortsætter i en evighed. Hold derfor ....

Klik her, for at læse, hvad du derfor skal holde:​ biltorvet.dk.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Biltorvet A/S

Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Danmark
Biltorvet A/S

Send til en kollega

0.11