23948sdkhjf
Del siden
Annonce

De første vindmølleoperatører har lagt hårdt ud

Grundforløbet gennemført med et karaktergennemsnit på 10,3 på 12-skalaen. Klar til næste hold i begyndelsen af det nye år

De første vindmølleoperatører har lagt hårdt ud

For både Lene Juel Nielsen og John Møller er vindmøllehydraulik et nyt, men også meget fascinerende arbejdsområde. Hun er oprindelig laborantuddannet, og han har som køkkenleder uddannet en halv snes køkkenassistenter. Nu er han selv under uddannelse igen.
Foto: skjernts
Grundforløbet gennemført med et karaktergennemsnit på 10,3 på 12-skalaen. Klar til næste hold i begyndelsen af det nye år

Et karaktergennemsnit på 10,3. Jo, de første 12 vindmølleoperatører i verden lagde hårdt ud, da de i dag, tirsdag, afsluttede grundforløbet på den nyoprettede vindmølleoperatøruddannelse. Fem gange karakteren 12, fem gange karakteren 10 og to gange karakteren 7. Det blev eksamensresultaterne, hvor 7 er middelkarakteren på 12-skalaen.

- Det er et fantastisk flot resultat, men de har også arbejdet målbevidst og koncentreret med opgaverne lige siden de startede på uddannelsen mandag 11. oktober i år, siger en tilfreds faglærer Erik Andersen. Han er tovholder på den nye uddannelse, der er udviklet af Skjern Tekniske Skole i tæt samarbejde med vindmøllebranchen.

Klar til næste hold
Nu er de 12 kommende vindmølleoperatører så klar til at gå i gang med uddannelsens 2-årige hovedforløb – og giver dermed plads for næste hold på grundforløbet. Det kan de mange, som interesseret har henvendt sig, høre mere om i begyndelsen af januar, hvor Skjern Tekniske Skole vil arrangere et orienteringsmøde. Datoen er endnu ikke endeligt fastlagt.

skjernts.dk har talt med to af eleverne på første hold er John Møller (53), Ulfborg, og Lene Juel Nielsen (45), Viborg.

Først på ny uddannelse – for anden gang
Det er faktisk anden gang, John Møller er med til at skubbe en ny uddannelse i gang. Han var blandt de første, som tog uddannelsen køkkenassistent i 1970’erne. Den førte til en karriere som køkkenleder ved ældrebespisningen i Ulfborg-Vemb Kommune, indtil køkkenet blev nedlagt et års tid efter kommunesammenlægningen. I den tid nåede han faktisk at uddanne en snes køkkenassistenter.

- Jeg havde lyst til at prøve noget andet og søgte derfor ind på Vestas. Da nedskæringerne så begyndte at komme, tænkte jeg, at det vist var klogt at blive lidt dygtigere. Og jeg er meget glad for, at jeg søgte ind på vindmølleoperatøruddannelsen. Det er spændende at få et lidt dybere indblik. Det er altid rart at have en solid baggrund, for det man arbejder med, siger John Møller.

Laborant med flair for vindmøller
Lene Juel Nielsen er uddannet laborant og har arbejdet 21 år i faget. Og hun mener, at det var årsagen til, at hun fik job hos Vestas. I arbejdet som laborant er hun nemlig vant til, at opgaverne skal løses på en meget præcis og struktureret måde. Og den samme omhyggelighed kræves, når man producerer vindmøller.

- Selv arbejdet var nyt for mig, meget nyt – men også meget, meget spændende. Det bestod i både elektrisk og mekanisk montage. Derfor søgte jeg ind på vindmølleoperatøruddannelsen for at lære noget mere om det, som jeg dybest set synes er så mega-spændende. Jeg kan rigtig godt lide, at man ikke bare står og monterer efter en arbejdsinstruktion, men at man også ved, hvorfor tingene skal udføres på en bestemt måde, siger Lene Juel Nielsen.

Mange flere skulle melde sig ind
Mens hun var laborant, interesserede hun sig meget for teknikken i laboratorieudstyret og tog flere kurser, hvor hun lærte at reparere de forskellige apparater. Og hun har ingen aktuelle planer om at blive laborant igen.

- Man skal aldrig sige aldrig. Men der er så mange ting, jeg ikke har prøvet hos Vestas endnu. Og nu har jeg også prøvet at arbejde med hydraulik. Det er helt nyt for mig – og megaspændende. Jo mere, man kommer ind i det, jo mere spændende bliver det. Hvis jeg skal være helt ærlig, så synes jeg, at mange flere skulle melde sig ind på denne uddannelse, siger Lene Juel Nielsen.

Ny mulighed for ufaglærte
Den nye vindmølleoperatøruddannelse er en 2-årig uddannelse, som sorterer under afdelingen Produktion og Udvikling på Skjern Tekniske Skole. Den er samtidig den første uddannelse i vindmøllebranchens eget regi - og samtidig udgør den en spændende ny mulighed ufaglærte, som gerne vil være faglærte. Uddannelsen retter sig i primært mod folk, der arbejder på fabrikkerne med produktion af vindmøller.


Se også artiklen
I dag starter verdens 12 første vindmølleoperatører

Kontakt:
Faglærer Erik Andersen, 2142 5914
Informationsmedarbejder Vagn Bro 6122 7431 & 9736 9243
e-mail: vagn.bro@uc-rksk.dk

Copyright:
Tekst og fotos må frit anvendes
(Klik på fotos for høj opløsning)


Verdens første 12 vindmøllemontører
Fra venstre: Faglærerne Preben Blidegaard og Erik Andersen, Skjern Tekniske Skole, Pia Jensen, Skjern, Frank Steensen, Astrup, Peter Svendsen, Hvide Sande, John Møller, Ulfborg, Villy Olesen, Stoholm, Steen Bøje Jakobsen, Skagen, Brian Kristensen, Kibæk, Rene Valgren Sørensen, Aalbæk, Niels Jørgen Hermansen, Viborg, Bo Slot Poulsen, Hem, Brian Mikkelsen, Viborg og Lene Juel Nielsen, Viborg. Foto: skjernts.dk

Faglærer Erik Andersen og Lene Juel Nielsen i gang med et stykke præcisionsarbejde. Foto: skjernts.dk




Læs nyheden her: http://www.skjernts.dk/nyheder/de+f%25C3...

Uddannelsescenter Ringkøbing Skjern Selvejende Institution
Skolebyen 5
6900 Skjern
Ringkøbing-Skjern Kommune
Danmark
CVR nummer: DK16013307
P nummer: 1003401845
Nyeste opslag fra Uddannelsescenter Ringkøbing Skjern Selvejende Institution
Indlæs flere opslag

Send til en kollega

0.047