23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Würth Danmark A/S vil styrke sikkerhed og arbejdsmiljø på danske arbejdspladser

Arbejdsmiljø og sikkerhed fylder mere og mere på de danske arbejdspladser. For at kunne støtte virksomhederne bedst muligt i de udfordringer, det giver, har Würth ansat en sikkerhedsspecialist.

Hvorfor er der brug for en sikkerhedsspecialist?
Lovgivningen og produktsortimentet inden for kemi, sikkerhedsprodukter og personlige værnemidler er under konstant forandring, og for den enkelte virksomhed kan det være en stor opgave at følge med i, hvordan den sikrer medarbejdernes sikkerhed og sundhed bedst muligt.

Würths nye sikkerhedsspecialist, Jette Bendixen, har bred viden og erfaring inden for både miljø og arbejdsmiljø. Hun fortæller: ”Arbejdsmiljø, lovgivning og sikkerhedsprodukter er flere sider af samme sag. Derfor er det naturligt, at vi som en del af vores kundeservice også vejleder vores kunder i, hvordan vores produkter og koncepter kan hjælpe med at fremme trivsel og forebygge arbejdsskader. Det gør vi selvfølgelig også allerede i dag, men vi vil gerne være endnu skarpere. Min opgave er derfor at sikre, at vi ikke bare kender den gældende lovgivning, men også har viden om, hvad der er på vej, så vi sikrer os, at de produkter, vores kunder køber i dag, også lever op til de forventninger, medarbejdere og lovgivning stiller til god praksis i morgen”.

Udvider produktsortimentet
De seneste 4½ år har Jette været ansat som produktansvarlig i Würths produktafdeling, hvor hun har haft ansvaret for personlige værnemidler, kemi-koncepter mv. I den forbindelse har hun bl.a. været med til at håndplukke de bedste produkter på markedet til at beskytte krop, øjne, ører, hud og åndedrætsorganer. Produkterne er samlet i ét katalog under overskriften ”Sikkerhedsprodukter. Personlig beskyttelse – bare bedre”.

Jette fortæller: ”Som leverandør af sikkerhedsprodukter er vi kundernes naturlige sparingspartner, når der opstår nye ønsker eller behov. For os betyder det, at vi hele tiden kan tilpasse og udvikle vores sortiment i takt hermed. For kunderne betyder det, at de hurtigere får adgang til de produkter, de har brug for. Det giver ganske enkelt værdi for alle, når vi udvikler os sammen”.
Et eksempel på dette er Würths nye arbejdshandske, Tiger Flex, som netop er kommet på markedet. Jette siger: ”Kunderne efterspurgte en handske, der var rar at arbejde med hele dagen, havde et godt greb og høj fingerfølsomhed. Vi undersøgte markedet, men kunne ikke finde et produkt, som i tilstrækkelig grad levede op til kundernes krav, og derfor igangsatte vi selv et stort udviklingsarbejde”.

Kunderne har taget godt mod handsken, og den bliver hver dag brugt af mange medarbejdere i både auto-, metal- og træindustrien.

Hvad siger loven om personlige værnemidler?
Kort fortalt skal arbejdsgiveren sørge for at:
- Medarbejderne er forsynet med de nødvendige værnemidler.
- Værnemidlerne ikke er til unødig gene for den, der skal anvende dem.
- Værnemidlerne bliver brugt fra påbegyndelsen og under hele arbejdet.
- Give medarbejderne instruktion i at bruge værnemidlerne.
- Oplyse om farerne ved ikke at anvende dem.
- Der er en brugsanvisning på dansk.

For medarbejderne gælder det, at de:
- Har pligt til at anvende værnemidlerne straks ved arbejdets påbegyndelse og under hele arbejdet.
- Skal medvirke til, at virkemidlerne virker efter hensigten.
- Skal anmelde fejl og mangler til arbejdsgiveren og arbejdsmiljøorganisationen.

Gode råd fra Jette Bendixen
Det har store menneskelige og økonomiske omkostninger, hvis en medarbejder får en skade eller udvikler sygdom pga. arbejdet. Sørg for at:
- Sikkerhedsprodukter og personlige værnemidler altid er klar til brug.
- De bliver rengjort efter brug.
- De bliver opbevaret, så alle medarbejdere har nem adgang til dem.
- Ingen er i tvivl om, hvordan de skal bruges.

Würth Danmark A/S
Montagevej 6
6000 Kolding
Kolding Kommune
Danmark
CVR nummer: DK12561113
P nummer: 1002925398

Send til en kollega

0.047