23948sdkhjf

Guds slangebøsse er en stationcar

| Medlemsnyhed | Indrykket af Biltorvet A/S

Findes der et svar på alle dine bønner, hvis du vil have en hurtig, lækker og rummelig bil? Ja! Porsche Panamera Turbo Sport Turismo er både en velsignelse og en forbandelse.

550 hestekræfter – i en stationcar. Det er jo forrykt. Selvom der ville være plads til Wilson, min 40 kilo tunge labrador i bagagerummet, så er jeg glad for, at jeg lod ham blive hjemme, for igen og igen presser jeg den smalle pedal helt i bund, og lader mig skyde frem, som var jeg spændt fast i en gigantisk slangebøsse, styret af selveste Gud.

Jeg sidder i Porsche Panamera Turbo Sport Turismo, og jeg skal virkelig tage mig sammen for at holde mit kørekort fra færdselspolitiets makulator. Jeg kan næsten mærke det lyserøde plastik smelte i min bukselomme, og det eneste sted, jeg med god samvittighed kan lufte Sport Turismo's vanvittige accelerationsevne, er på motorvejsrampen, men 110 km/t rammes på et splitsekund.

Forbandelsen
De tørre tal bekræfter forbandelsen – med Sport Chrono-pakken runder den 2.035 kilo tunge bil 100 km/t på 3,6 sekunder, og overhalingsøvelsen 80 til 120 km/t klares på 2,4 sekunder – eller hurtigere end du kan sige Doppelkupplungsgetriebe, Porsches navn for den nyudviklede 8-trins dobbeltkoblingsgearkasse i Panamera-serien.

Når du tager dig sammen og kører fornuftigt, skifter gearkassen blidere end dobbeltkoblingsgearkasser normalt kan. Men sæt bilen i Sport Plus, hvor alt er indstillet til full attack, og så vrider du næsten nakken af led, når den lægger næste gear ind. Ikke at det er relevant, men Porsches første stationcar fortsætter helt til en topfart på 304 km/t.

Kraftværket fra Stuttgart
Sport Turismo er er stor, bred og flad bil, som kræver sin plads på landevejen. Og hvis Aygo’erne og 208’erne skulle glemme det, så findes der en knap i testbilen med et piktogram af et udstødningsrør. Tryk på den, og V8’eren buldre, så en Scania-lastbil ville skamme sig.

422 hestekræfter og 632 kilometer rækkevidde - vi tester Tesla Model S100D

Motoren er en 4-liters V8’er, der blev introduceret med den seneste generation Panamera. Den er unik, fordi ...

Læs resten af Porsche Panamera Turbo Sport Turismo – Guds slangebøsse


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Biltorvet A/S

Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Danmark
Biltorvet A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.09