23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Rønn Hornbech besøger en integrationssucces

Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech besøger mandag 29. november Ringkøbing-Skjern Kommune, som sammen med SprogcenterSyd

Rønn Hornbech besøger en integrationssucces

Birthe Nyrup Dahl fra Ringkøbing-Skjern Kommune fik en rigtig god idé over en uformel kop kaffe på SprogcenterSyd. Nu kommer integrationsminister Birthe Rønn Hornbech til Skjern for at høre mere om ideen, der skabte succes med integration af familiesammenførte flygtninge- og indvandrerkvinder.
Foto: sprogcentersyd.dk
Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech besøger mandag 29. november Ringkøbing-Skjern Kommune, som sammen med SprogcenterSyd har sat overliggeren meget højt i et ambitiøst integrationsprojekt for 26 familiesammenførte flygtninge- og indvandrerkvinder - og har overgået målene! – Vi arbejder på tværs og tænker ikke så meget over, hvilke fagområder og institutioner, vi kommer fra, lyder en vigtig del af forklaringen

Ringkøbing-Skjern Kommune og SprogcenterSyd har succes med et ualmindelig tæt og særdeles kreativt samarbejde om en ekstra beskæftigelsesindsats overfor familiesammenførte flygtninge- og indvandrerkvinder. Et projekt, hvor overliggeren fra starten blev sat meget højt. Succeskriterierne for det fælles projekt var nemlig, at 90 pct. blev afklaret i forhold til mulighederne på det lokale arbejdsmarked, at 60 pct. fik en lavet en personlig job- eller uddannelsesplan og at 25 pct. kom i beskæftigelse eller i uddannelse indenfor sosu-området.

Alle disse mål er nået og mere til med projektet ”På vej mod SOSU-området – en forstærket beskæftigelsesindsats for familiesammenførte flygtninge- og indvandrerkvinder”. Derfor bliver succesen et af de integrationsprojekter, som integrationsminister Birthe Rønn Hornbæk får en grundig orientering om, når hun mandag 29. november besøger Ringkøbing Skjern Kommune.

Bare et af de projekter, der har givet pote
- Vi har valgt at præsentere integrationsministeren for resultaterne af netop dette projekt, fordi det i praksis demonstrerer de samarbejdsrelationer, som vi synes, at vi er rigtig gode til. Ikke bare i forhold til SprogcenterSyd og UddannelsesCenter Ringkøbing-Skjern, men også internt i kommunen, hvor jobcenteret og afdelingen Sundhed og Omsorg har arbejdet meget tæt sammen om sosu-projektet.

Vi vil bl.a. fortælle ministeren, hvordan vi arbejder på tværs og egentlig ikke tænker så meget over, hvilke fagområder og institutioner, vi kommer fra. Vi er tænker mere på, hvordan vi kan hjælpe og støtte hinanden i arbejdet. Og sosu-projektet er bare ét blandt mange projekter, hvor denne fælles holdning og indstilling virkelig har givet pote, siger fagkoordinator Marianne Gramstrup i Jobcenter Ringkøbing-Skjerns Rådgivningsenhed.

Hun glæder sig over, at 24 ud af de 26 udenlandske kvinder, som deltog i sosu-projektet - altså 93 pct. - blev mere afklarede i forhold til deres fremtid på arbejdsmarkedet. For syv af dem betød afklaringen, at de blev klar over, at sosu-området i virkeligheden ikke opfyldte deres ønsker, således som de ellers havde forventet. Disse syv har derfor nu fået rettet deres fokus mod helt andre jobmuligheder, og to af de syv er allerede kommet ordinære job.

Har fået lyst til flere job-muligheder
Men 19 af kvinderne fik faktisk afklaret, at sosu-området godt kunne være noget for dem, og 8 har tilmeldt sig Social & Sundhedsskolens grunduddannelse eller planlægger at gøre det efter endt uddannelse på SprogcenterSyd.

- Det er imidlertid en vigtig pointe, at alle 26 deltagere i sosu-projektet har fået udarbejdet en individuel plan for, hvordan de kommer ind på det danske arbejdsmarked. Og målet for os har ikke været, at de alle skulle ind på sosu-området, selv om de fleste startede med den opfattelse, her lå deres fremtid.

For nogle var det faktisk sådan, at den eneste dør, de havde lyst til at lukke op til arbejdsmarkedet, det var den, der stod sosu på. Derfor jobsøgte de smalt og ikke bredt. Men nogle af dem har faktisk gennem projektet erfaret, at sosu-området alligevel slet ikke var dem, så nu har de fået lyst til at prøve andre døre og søge udfordringer i andre typer job. Det er en meget positiv effekt af forløbet, siger underviser Niels Vinge Koustrup, SprogcenterSyd.

Nyt projekt allerede i støbeskeen
Niels Vinge Koustrup er projektleder med ansvar for tilrettelæggelsen og gennemførelsen af sosu-projektet. Og han er netop ved at lægge sidste hånd på en ansøgning til det lokale beskæftigelsesråd (LBR) til et bredere projekt med titlen: ”På vej mod beskæftigelse indenfor velfærd og service” indenfor både offentlige og private institutioner, f.eks. skoler, børnehaver, genbrugsvirksomheder m.v.

Det nye og væsentligt bredere projekt udspringer af erfaringerne fra sosu-projektet - som i øvrigt blev født over en uformel kop kaffe på SprogcenterSyd, hvor ideens ophavskvinde, Birthe Nyrup Dahl fra Ringkøbing-Skjern Kommunes afdeling Sundhed og Omsorg var til stede. Hun er afdelingens uddannelsesansvarlige.

Birthe Nyrup Dahl fik inddraget 17 af kommunens plejeenheder i projektets praktikforløb for de udenlandske kvinder. Erfaringerne har været så gode, at alle 17 meget gerne vil spørges igen. Oprindelig var det ellers tanken, at der kun skulle inddrages fem plejecentre i projektet.

Læs hele artiklen her: http://www.sprogcentersyd.dk/nyheder/r&o...

Uddannelsescenter Ringkøbing Skjern Selvejende Institution
Skolebyen 5
6900 Skjern
Ringkøbing-Skjern Kommune
Danmark
CVR nummer: DK16013307
P nummer: 1003401845
Nyeste opslag fra Uddannelsescenter Ringkøbing Skjern Selvejende Institution
Indlæs flere opslag

Send til en kollega

0.078