23948sdkhjf

Citroën C3 Aircross – funky fætter højben

| Medlemsnyhed | Indrykket af Biltorvet A/S

Med praktiske løsninger, smart design og høj undervogn, smækkysser Citroën C3 Aircross SUV-trenden lige på munden.

Neeej – det gjorde han bare ikke, tankeråber jeg foran fjernsynet og fryser midt i kaffen. Den gamle tv-poet, Jørgen Leth i en Citroën-reklame? Har han falbudt sin sjæl? Nej, er det korrekte svar. Det er blot fordi, jeg ikke har forstået det.

For Citroën er midt i en brydningstid. Det franske mærke skal tilbage til de gode gamle skøre dyder, hvor man aldrig rigtigt vidste, hvad Citroën stillede op med, men sikkert var, at det både var anderledes, lidt mærkeligt og nogle gange genialt. Tænk tilbage på Traction Avant, DS, 2CV, CX, SM, BX, Berlingo, Picasso-modellerne og senest Cactus. Pointen er, at Citroën har en tradition for at kunne tillade sig lidt mere end andre.

Mantraet i disse år er at hoppe tilbage til disse gode gamle dage: Citroën vil være din skæve ven, og så skal hele Citroënpakken serveres modigt med reklamer, der tør noget. Og det er så dér Jørgen Leth kom ind i billedet – så nu mangler vi bare bilerne.

Nuttet svampevogn
Udvendigt er C3 Aircross jo nuttet at se på, ligesom Fiat 500X eller Mini Countryman. Og ligesom disse stilikoner kan man peppe Aircross op. Et farvet tag koster 5.000 kroner og en farvepakke fås fra 2.500 kroner, der giver dig farvede spejle og striber på bagerste sideruder.

Aircross-modellen er 20 mm højere end den normale C3 – frihøjden er på hele 175 mm, hvilket er smart på en markvej og den slags. Men det giver ikke ligefrem fremragende retningsstabilitet ved høje motorvejshastigheder, hvor bilen bliver noget urolig, lidt som at køre på en skolesvamp. Sarte sjæle vil føle sig ... Læs resten af anmeldelsen her.


Kommentarer

Henning Busch Frandsen
Jeg vil lige gøre opmærksom på, at det ikke er Opel Mokka X, der er bygget på samme teknik, men den nye Opel Crossland X. Med venlig hilsen Henning Busch Frandsen, Snerlevej 76, 2. tv., 6000 Kolding.

Bernt Kastberg
Tak, hermed rettet,

Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Biltorvet A/S

Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Danmark
Biltorvet A/S

Billeder & videoer

c3aircross-9990

Send til en kollega

0.166