23948sdkhjf

Biltorvet tester Seat Arona - Årets Bil i Danmark

| Medlemsnyhed | Indrykket af Biltorvet A/S

Den lille nye SUV fra den spanske producent skal kæmpe i en helt ny klasse for små agile SUV’er. Ikke en nem kamp, for stort set alle bilproducenter er med i klassen. Seat har dog en klar fordel.

Årets Bil i Danmark 2018 blev Seat Arona – den lille nye SUV fra den spanske producent, der skal kæmpe med om kunderne i en helt ny klasse for små agile SUV’er. Men, det er ikke en nem kamp, for stort set alle de store bilproducenter kommer med en bil i netop denne klasse, bare se Audi Q2, BMW X2, VW T-Roc, Ford EcoSport osv. Det der er ekstra interessant er dog, at der er meget få direkte konkurrenter til præcis Arona, der med en startpris på knap 170.000 kroner er lidt i en klasse for sig.

Kabinen er velindrettet og typisk VW, undskyld Seat. Der er orden på sagerne og alt er placeret indenfor rækkevidde. Det store Full Link mediesystem klæder bilen rigtig godt, da den store glasflade giver et meget stilet look. Grafikken på selvsamme system fortjener mange roser – for det er simpelthen bare i orden.

Motormæssigt låner Arona hele paletten fra VW. Det vil sige lækre TSI- og TDI-motorer, der alle byder på god brændstoføkonomi og let motorgang. Vores testbil var udstyret med en 1,0 liters TSI motor med 115 hk – en motor der imponerer i uhørt grad. Og ja, uhørt passer glimrende, for den er udover at være trækvillig ekstremt tyst – nok den mest stille motor i sin klasse. Super lækkert ved lande- og motorvejskørsel. Her fortjener VW koncernen en ordentlig spand roser.

Sikkerhedsmæssigt er Arona også med helt fremme, og udstyr som Front assist, masser af airbags, Blind Sport Detection og Rear Cross Alert er naturligvis at finde på listen over sikkerhedsudstyr.

Der er dog én ting, som jeg simpelthen ikke forstår mht. Arona. Når du f.eks. har aktiveret regnsensoren, så kan du høre et ...

Læs resten af anmeldesen ved at klikke her


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Biltorvet A/S

Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Danmark
Biltorvet A/S

Send til en kollega

0.172