23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Biltorvet ansætter gigant fra bilbranchen

Biltorvet styrker salg og markedsføring med Peter Larsen, der især er kendt for sin mangeårige tid som direktør hos Citroën Danmark.

”Jeg tror på, det bliver sjovt,” siger Peter Larsen om sit nye job hos Biltorvet A/S.

”Kravet til effektiv udnyttelse af IT vil være altafgørende for forhandlernes økonomi i fremtiden. Det er en af de mest interessante udfordringer i branchen i de kommende år,” mener han.

Biltorvet A/S er bilbranchens eget IT-selskab og har stor succes med IT-programmer som AutoDesktop, bilportalen biltorvet.dk og websider for forhandlere. Firmaet vokser nu så hurtigt, at det er nødvendigt at få en mand på, der kan sikre, at alle processer internt som eksternt styres effektivt for at kunne blive ved med at levere til den stigende efterspørgsel, som firmaet oplever.

Til at styre det har man hyret Peter Larsen ind, der får titlen COO, eller på dansk, chef for forretningsdrift. Her får han det overordnede ansvar for salg, markedsføring, økonomi og compliance, hvor sidstnævnte handler om aftaleforhold, processer og certificeringer.

En tung dreng
Det lyder tungt, og derfor er det en af de tunge drenge, som Biltorvet har ansat til at løfte opgaven. Peter Larsen har en bred erfaring, mest kendt fra sin tid som direktør i varierende stillinger hos Citroën Danmark og senest Interdan, da de overtog Citroën. Gennem næsten 17 år har han været salgsdirektør for Danmark, Norge og Sverige, Brand Director for Danmark og Norge og nåede også en kort periode at være CEO for Mitsubishi.

Peter Larsens bilkarriere startede dog længe før ved FIAT Danmark, derefter blev det Volvo Danmark og siden arbejde han som konsulent hos ATI, hvor han implementerede styringsværktøjer og ISO-certificerede bilforhandlere.

”Spændende projekter, faktisk inspireret af Toyotas Lean-filosofi, hvor man erkender, at ting kan gå galt. Så finder man ud af, hvor det går galt, hvad det koster, og hvad man gør for at rette op på tingene,” siger han.

Det er alle disse meritter, som nu forenes hos Biltorvet A/S. Peter Larsen har allerede haft en del erfaring med Biltorvet i forbindelse med implementeringen af salgsværktøjet AutoDesktop i Citroëns bilhuse, som Biltorvet står bag.

Ekstremt spændende
”Det var en ekstrem spændende proces, hvor jeg lærte Biltorvet at kende. Jeg tror på, at det er her, det bliver sjovt at være de næste mange år, når man ser på, hvad det er fremtiden kaster mod os. Kravene til forhandlernes effektivitet stiger mærkbart, og de skal være mere professionelle for at få lønsomhed i deres organisation,” siger han.

”Afgørende for succes er at man kan arbejde sammen i alle led i den her branche – der er ikke nogen som har råd til at lade være. At man fx får adgang til de rigtige data, så man kan bedømme sin markedsføringsindsats. Den dag man får styr på alle sine data som forhandler og importør kan man effektivisere tingene i en sådan grad, at man kan se det på bundlinjen,” slår han fast.

Ansættelsen af Peter Larsen betyder, at direktør Claus Nyboe kan koncentrere sig om udvikling af forretningen og forbedring af produkterne, mens Peter Larsen får til opgave at styre processerne på plads, så ressourcerne i Biltorvet udnyttes mere effektivt.

Lidt af et fund
”Bestyrelse og direktion lægger vægt på at have et felt af kompetencer i organisation og ledelse, der ikke bare kan drive en professionel IT-virksomhed, men samtidig sikrer en høj grad af integritet i autobranchen,” siger direktør Claus Nyboe, som glæder sig meget til samarbejdet.

 ”Jeg ser Peter som lidt af et fund. Biltorvet A/S får i ham en person, som har et solidt netværk og et indgående kendskab til, hvordan den danske autobranche fungerer. Jeg ser meget frem til at byde Peter Larsen velkommen ombord. Som tidligere konsulent i detailledet i autobranchen har han implementeret systemer og undervist i forandringsledelse, og den erfaring vil vi bruge internt som eksternt. Med en baggrund fra den udøvende del af autobranchen, vil han også styrke vores organisation i at forstå det marked, vi betjener, og forbedre de ydelser og produkter, vi leverer,” fastslår Claus Nyboe.

”Jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang. Biltorvet er en virksomhed, der er gået fra 0-100 i løbet af få år, så der er noget entreprenørånd her, som jeg syntes, er superspændende. Det er også specielt, at vi er ejet af forhandlerne. Det gør måske, at vi kan nogle ting i branchen, som andre ikke kan,” slutter Peter Larsen.

Peter Larsen tiltræder mandag den 1.1. december. 

Biltorvet.dk
Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK34576289

Kontaktperson

Send til en kollega

0.048