23948sdkhjf

Over grænsen i den store Transit

| Medlemsnyhed | Indrykket af Biltorvet A/S

Ford har introduceret en firehjulstrukken udgave af deres største Transit – Biltorvet tager den helt til grænsen og længere endnu.

Det er altid på sidste omgang, det går galt. Det var en dejlig efterårsaften på min svenske gård, og lyset var godt til billeder. Jeg havde parkeret testbilen, en Ford Transit AWD på en græsmark, og som jeg kører derfra, opdager jeg et pløret område. Super, tænker jeg – det spiller garanteret fedt med lidt mudder på siden af bilen, så man kan se, at vi ikke bare har fat i den almindelige Transit, men den nye model med firehjulstræk. Tre ture gennem pløret senere og jeg sad uhjælpeligt fast. Så fast at hverken spade eller Volvo-traktor var nok til at få den fri. Først da min nabo med en af de helt store traktorer forbarmede sig, fik jeg Transitten trukket op af sumpen.

Hvad kan man så lære af det? Jo, først og fremmest var jeg en klovn, som forlangte mere af bilen, end jeg burde, fordi jeg ikke kendte den del af marken godt nok. Den anden, og måske mere vigtige lektion er, at trods firehjulstræk er Transit AWD ikke nogen offroader. I hvert fald ikke med de glatte asfaltdæk. Havde testbilen grovere dæk, kunne den måske have kunnet møve sig gennem mudderet uden at sætte sig helt fast. En fugtig græsmark, der er glat som is, eller en pløret byggeplads er ikke noget problem for Transit AWD, men at rive den gennem en sump af græstotter og mudder, det er over grænsen.

Til hverdag trækker Transit AWD kun på baghjulene, men overfører kræfter til forenden, hvis baghjulene spinder. Ved siden af rattet sidder en knap, hvor du kan låse firehjulstrækket, så bilen trækker både på for- og baghjulene hele tiden. Det er praktisk, hvis du forsøger at køre dig selv ud af et mudderhul, men det er irriterende, at du, hver gang bilen går i stå, og det gør den i sådan en situation, skal trykke knappen ind igen, for at aktivere firehjulstrækket.  

Power til folket
Testbilen er udstyret med den nye to-liters Ecoblue-dieselmotor med 170 hk og 405 Nm, som generelt opleves som kraftfuld med masser af power. Men netop i sumpen bliver motorens ...

Læs resten af anmeldelsen af Ford Transit på biltrovet.dk her.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Biltorvet A/S

Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Danmark
Biltorvet A/S

Billeder & videoer

transit2

Send til en kollega

0.137