23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Find ud af hvad korrekt opbevaring er

Ved du hvordan farlige medier opbevares korrekt?

Miljøbeskyttelse er i dag en selvfølgelighed – ligesom det er lovpligtigt.

Nogle virksomheder er ikke klar over, hvordan et farligt medie opbevares korrekt. Og kender ikke til Miljøministeriets bekendtgørelse BEK nr. 1640 af 13/12/2006, en bekendtgørelse som kommuner benytter i deres egne krav, til de virksomheder de har tilsynspligten med.

BEK nr. 1640 af 13/12/2006
Her har du et uddrag af Miljøministeriets Bekendtgørelse (Forkortet version af BEK nr. 1640 af 13/12/2006.
Beskyttelse af jord og grundvand
- Råvarer og farligt affald skal opbevares i egnede, lukkede beholdere.
- Beholderne skal være placeret under tag.
- Hvis en beholder bliver utæt må der ikke være mulighed for, at indholdet kan komme i forbindelse med jord, grundvand, overfladevand eller kloak.
- Opsamlingskarret skal kunne rumme indholdet af den største beholder der opbevares.
Uddrag slut!

LÆS OGSÅ: Den europæiske standard EN 14470-1
 
Materiale til opsamlingskar
Det er ikke ligegyldigt hvilket materiale opsamlingskarret er lavet af. Materialer der bliver brugt skal være bestandige overfor de væsker der opbevares på/i opsamlingskarret.
Det er heller ikke ligegyldigt hvilke medier der oplagres på samme opsamlingskar eller i samme rum.

Uheld / Udslip
Desuden er du ved uheld/udslip som virksomhed forpligtet til at anmelde det til myndighederne. Omkostningerne i forbindelse med oprydningen af de spildte medier, vil til enhver tid påfalde virksomheden og dens ledelse. Virksomheden og dens ledelse kan ifølge Miljøbeskyttelsesloven § 19, Forurening af jord:
”en forsætlig eller uagtsom forurening af jord eller grundvand bør resultere i politianmeldelse” blive politianmeldt for hændelsen.

Er du i tvivl om hvorvidt din virksomhed, opbevarer farlige medier korrekt i henhold til lovgivningen, så ring og få rådgivning af vores eksperter.

DENIOS er specialisten på områderne miljøbeskyttelse og arbejdssikkerhed for håndværk og industri. Lager til farlige medier, teknik- og sikkerhedsrum og produkter til arbejdssikkerhed hjælper kunder i hele verden med at opfylde virksomhedens forpligtelser. Fra det mindste behov til større lagerløsninger fremstilles produkterne i DENIOS’ egen produktion, certificeret og i overensstemmelse med bestemmelserne.

 

DENIOS ApS
Dannevirkevej 6
7000 Fredericia
Fredericia Kommune
Danmark
CVR nummer: DK30896173
P nummer: 1013642857

Kontaktperson

Send til en kollega

0.078