Minis fest aflyst

| Medlemsnyhed | Indrykket af Biltorvet A/S

Biltorvet.dk prøvekører Mini Countryman Cooper S ALL4 aut. med firehjulstræk og 192 hk. Den kører vildt godt og har masser af plads, men prisen på ekstraudstyret ødelægger festen.

Mini Countryman Cooper S ALL4 aut..er betydeligt større end en normal Mini. Ja, faktisk er den så stor, at du snildt kan tage en tur syd for grænsen med frue og barn og bagage til en hel weekend, og samtidig have plads til ti kasser sodavand og en masse Nutella. Der hvor den ekstra plads er tydeligst er ved bagsæderne. Alle sidder komfortabelt uden at ramme sæderne foran.

Cooper S modellen er den kraftigste benzindrevne Countryman, hvis vi ser bort fra de specielle John Cooper Works versioner. Motoren er en 4-cylindret bi-turbo med hele 192 hk og et maksimalt drejningsmoment på 280 Nm ved 1.350 o/min. Vores testbil var udstyret med en 8-trins automatisk Steptronic gearkasse.

Motoren gør det faktisk rigtig godt, men det er tydeligt, at den har noget mere vægt at slæbe rundt på end i en almindelige Cooper S. Faktisk har Countryman en køreklar vægt på hele 1.605 kg takket være firehjulstræk, automatgearkasse og en hules masse udstyr. På trods af vægten, så stryger bilen forbi de 100 km/t på 7,3 sekunder, hvilket må siges at være godkendt. Topfarten er 222 km/t.

Gearkassen rykker ikke
Acceleration i Countryman Cooper S foregår meget smidigt – ja næsten for smidigt, når man nu har i tankerne, at der er tale om en S-udgave. Selv i Sport mode (en del af Mini Drive Modes, ekstraudstyr, red.) foregår det hele fuldstændig kontrolleret og uden det velkendte ryk, som en Cooper S ellers gerne vil lave. Dette hænger sammen med den automatiske gearkasse, der simpelthen er for god. Ja, det lyder tosset, men den gør næsten sit arbejde for godt og efterlader al den råhed bilen måtte have hjemme i garagen. Selvfølgelig spiller firehjulstrækket også ind og sørger for, at alt foregår kontrolleret. Trækket er af den type, der fordeler trækkraften alt efter hvilke hjul, der har bedst fat – det fungerer upåklageligt.

Næsten 760.000,- er dog alt for mange penge for en bil, som jeg ellers er vild med – og det er simpelthen ekstraudstyret, der ødelægger festen.

Læs resten af anmeldelsen her, og find ud af, hvor meget ekstraudstyret udgør af bilens pris.

Se Mini'er til salg på biltorvet.dk her. 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Biltorvet A/S

Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Danmark
Biltorvet A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.098