23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Agritech-serien, del 2: IoT i smarte drivhuse

Ekstremt vejr og uforudsigeligheden vedklimaændringer har skabt et fjendtligt miljø for landbruget, hvilket gør det stadig sværere for landmænd at sikre en ensartet høst. Konsekvenserne forværres af en alarmerende stigning i madspild, hvor omhyggeligt dyrkede landbrugsprodukter kasseres.

Som et resultat af dette presserende problem er der en stigende efterspørgsel efter teknologier, som kan gøre landbruget mere modstandsdygtigt over for klimavariationer og geografiske begrænsninger.

Med integrationen af ​Internet of Things (IoT) i landbrug med kontrolleret miljø er landbrugsindustrien i øjeblikket på forkant med en teknologisk revolution. Dette har indledt tidsalderen med smarte drivhuse, som ændrer den måde, vi nærmer os landbruget på. Et smart drivhus er i bund og grund et kontrolleret miljø, hvor plantevækst overvåges og styres ved hjælp af IoT-teknologi. Dette teknologiske fremskridt gør det muligt for landmænd at optimere drivhusforhold såsom temperatur, luftfugtighed og lys, hvilket sikrer, at afgrøder vokser i det bedst mulige miljø.

Profarm T-cube

Som svar på disse udfordringer udviklede DENSO Profarm T-cube, der fungerer som et lysende fyrtårn i landbrugslandskabet. Målet med denne banebrydende teknologi er klart: at skabe et system, der beskytter landbruget mod de negative indvirkninger af klima og lokation, samtidig med at distributionssystemernes effektivitet forbedres. I sin kerne er Profarm T-cube et miljøstyret drivhus med et system, der er designet til at modstå vejrudsving, hvilket sikrer et stabilt og kontrolleret miljø for optimal afgrødevækst.

Fordelen

Profarm T-cube er kernen i denne revolutionende teknologi. Standardstørrelsen er cirka 2.000 m2, eller cirka 10 tennisbaner, hvilket understreger drivhusets skalerbarhed og udbredte anvendelse. Systemet overvåger både indendørs og udendørs forhold med et sofistikeret udvalg af sensorer, der automatisk regulerer udstyr til at levere seks kritiske faktorer: vand, næringsstoffer, lys, CO2, temperatur og fugtighed. Med dette kontrolniveau kan landmænd indstille og opretholde ønskede miljøforhold uanset eksterne variabler.

Tvungen ventilation: En banebrydende funktion

En af de mest bemærkelsesværdige egenskaber ved Profarm T-cube er det tvungne ventilationssystem, som adskiller sig fra traditionelle design af landbrugsdrivhuse. Dette system styrer aktivt ventilationen i drivhuset, hvilket forbedrer temperaturens stabilitet og ensartethed betydeligt. Det tvungne ventilationssystem skaber et miljø, der fremmer optimal afgrødevækst ved at fjerne stillestående luft og fremme den nødvendige luftstrøm. Denne aktive ventilation opretholder ikke kun temperaturens ensartethed, men reducerer også påvirkningen fra ​​udendørs vejrforhold, hvilket gør den til en game changer til dyrkning året rundt.

Desuden udgør smarte drivhuse såsom Profarm T-cube et revolutionerende skridt fremad for at sikre global fødevareproduktion. Disse konstruktioner gør det muligt for landmændene at dyrke afgrøder af høj kvalitet året rundt ved at levere et kontrolleret miljø, der er immunt over for vejrudsving, samt ved at indarbejde en datadrevet tilgang. Stillet over for udfordringerne med klimaændringer bliver det afgørende at indføre banebrydende teknologier for at sikre fødevaresikkerhed, reducere spild og opretholde landbruget i lyset af en usikker fremtid.

DENSO Europe B.V.
Hogeweyselaan 165
1382 JL Weesp
Netherlands

Kontaktperson

Rune Bargholz Molt Wengel
Sales Executive Nordics
+45 31535444 r.wengel@eu.denso.com

Send til en kollega

0.047