23948sdkhjf
Del siden
Annonce

DENSO's bier i harmoni med samfundet

Selvom det måske kommer som en overraskelse, har der været bistader på taget af DENSO's hovedkvarter siden 2015, og bestanden af bier er nu omkring 200.000.

Ifølge United Nations Environment Programme (UNEP) Report 2011 bestøver honningbier mere end 70 af de 100 afgrødearter, der udgør 90% af verdens fødevareforsyning, hvilket gør DENSO's Bee Project til et enormt bidrag til det omgivende miljø, da honningbier tydeligvis er afgørende for vores daglige liv. Projektet går også ud på at uddanne deltagerne til bedre at forstå verden omkring dem og revitalisere lokalsamfundet.

I løbet af årene siden projektets start er antallet af bikolonier steget fra fire til seks, og det samlede antal bier er nu oppe på 200.000. I takt med at antallet af bier er vokset, er projektet også vokset, så det nu ikke kun handler om biavl, men også om samarbejde med lokale indkøbscentre og miljøundervisning for lokale folkeskolebørn.

Projektet ledes i øjeblikket af Shigeo Hasegawa fra General Administration Division, som efter eget udsagn oprindeligt ikke anede noget om biavl, men nu er noget af en ekspert.

Hasegawa begyndte at blive involveret i projektet i 2021, men siden 2022 har han været engageret i det i fuld skala. Med hjælp fra professionelle biavlere og frivillige, der havde været involveret i projektet siden dets oprettelse, lærte han gradvist og uddybede sin forståelse af bi-økologi og biavl og blev rørt over, hvor flittige bierne er.

DENSO deltog oprindeligt i Flower and Butterfly Patrol, som planter blomster, rydder op i gaderne og forebygger kriminalitet ved indkøbscentret foran Kariya Station i byen Kariya City i Aichi-præfekturet, hvor DENSO's hovedkvarter ligger.

Samtaler med folk i indkøbscentret førte til forskellige ideer, som førte til en fælles madlavningskonkurrence med retter lavet på bæredygtig honning indsamlet i DENSO's hovedkvarter. Virksomheden åbnede også en stand med bæredygtig honning på et Marché-arrangement omkring Kariya Station. Disse aktiviteter styrkede naturligvis båndene til lokalsamfundet.

Ved at fortsætte med at fremme projektet i samarbejde med lokalsamfundet forsøger Hasegawa at registrere bæredygtige honningprodukter som returgaver til hjembyens skattedonationsprogram (kendt som furusato nozei på japansk) i et andet samarbejde med Kariya.

Desuden har DENSO netop lanceret endnu et projekt for at etablere en ny teknik til at identificere tegn på sværmning (et fænomen, hvor bier skaber en ny koloni eller bikage) ved at anvende DENSO-teknologi til biavl i byer.

Yderligere oplysninger om projektet kan findes på DENSO's websted eller ved at klikke her.

 

DENSO Europe B.V.
Hogeweyselaan 165
1382 JL Weesp
Netherlands

Kontaktperson

Rune Bargholz Molt Wengel
Sales Executive Nordics
+45 31535444 r.wengel@eu.denso.com

Send til en kollega

0.047