23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Splitleasing: Drop de bøvlede firmabilsordninger

Det burde ikke komme bag på garvede brugere af firmabiler, at Skat først og fremmest er skabt med det formål at øge provenuet. Det handler ifølge Dansk Splitleasing ikke om at gøre det nemmere og mere attraktivt for borgerne

- ”90.000 bilejere rammes af gamle skatteregler”, fortæller Jyllands-Posten. Ja, det bør ikke komme bag på nogen. Det lå i kortene, da reglerne for kun fire år siden blev lavet om med det formål, at Skat fik mulighed for at presse citronen en ekstra gang. Ikke for at gøre det letterer og mere attraktivt for medarbejdere med firmabil, men for at øge skatteprovenuet.

 

Sådan lyder det fra direktør Steen Eintoft, Dansk Splitleasing A/S, i forhold til den aktuelle debat om bøvlede og dyre firmabilordninger, der ikke imødekommer fx faldende bilpriser.

 

- Faktisk undrer det mig, at så mange holder fast i og fortsætter med at køre efter bøvlede og dyre beskatningsregler. Det kan jo gøres meget nemmere og mindre bøvlet. Regelændringerne i 2020 handlede om, at Skat fik mulighed for at øge provenuet ved at genvurdere skattegrundlaget efter tre måneder. Men kun med effekt, hvis priserne var stigende. Et prisfald fører ikke til lavere beskatning.

 

Dansk Splitleasing peger altså på et velkendt problem med den traditionelle firmabilordning. Den er bygget grundigt op om administrativt tunge og tilmed finurlige beskatningsregler, som de sælgere, der kører vejene tynde år efter år mærker på pengepungen. De får en ekstraeregning, når priserne stiger, men ingen rabat, når markedet byder på faldende priser.

 

- Man kan spørge, hvorfor så mange ikke forsøger at slippe for bøvlet med Skat. Med splitleasing handler det om at dele omkostninger ved brug af bilen mellem firma- og privatekørsel. Det er lige ud af landevejen, og det kan ikke gøres meget lettere. Og disse sælgere, som kører rigtig mange firmakilometere, vil kunne slippe langt billigere, end de gør i dag, ligesom arbejdsgiveren slipper for administrativt tunge firmabilordninger, fortæller Steen Eintoft, der kalder splitleasing en god løsning, der er fri for Skats bureaukrati.

Dansk Splitleasing A/S
Bredevænget 5
4640 Faxe
Faxe Kommune
Danmark
CVR nummer: DK30248104
P nummer: 1013025742

Kontaktperson

SE
Steen Eintoft
Direktør
+45 40299232 se@splitleasing.dk

Send til en kollega

0.047